Tartaletki karmelowo-jabłkowe z lodami cynamonowo-Rumowymi
Tartlety karmelowo-jabłkowe z lodami cynamonowo-Rumowymi mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Pudełka na przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 429 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.22 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Lato. Jeśli masz fleur de sel, jajko, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 17%. Podobne przepisy to Tartaletki jabłkowo-Kminkowe z lodami cynamonowo-Goździkowymi i sosem jabłkowo-karmelowym, Ciasto Z Lodami Cynamonowymi, oraz Babeczki jabłkowe z lukrem cynamonowo-serowym i miodowym karmelem.
Instrukcje
1
Używając miksera elektrycznego, ubij masło isugar w średniej misce, aż do wymieszania. Beatin egg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Cukierki Peachie-o
2
Dodać mąkę i sól i ubić tylko do momentu aż Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczanie dysku. Owinąć w plastik i schłodzić co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej.Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Sól
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
3
Ciasto podzielić na 6 równych kawałków.Zbierz każdy kawałek w kulkę, a następnie spłaszczyć każdy lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
4
Rozwałkować każdy kawałek ciasta tylko raz na powierzchni mąki do 4-do 41/2-cala okrągłe.Naciśnij 1 okrągłe ciasto na dnie i upsides 41/2-cala-Średnica patelni tartlet z wyjmowanym dnem. Przekłuj skorupę widłami. Powtórz z pozostałymi rund ciasta.Zamrażać skorupy 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Ciasto
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Piec Skórki untilgolden brown i pieczone przez, o 30 minut. Fajne skórki w patelniach na rack.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód. Przechowywać szczelnie w patelniach w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Połącz cukier I1 / 4 szklanki wody w ciężkim średnim rondlu. Stirover średnio-niskie ciepło, aż cukier się rozpuści.Zwiększyć ciepło i gotować bez mieszania, aż do głębokiego bursztynu, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Patelnia Z Sosem
Patelnia
2
Removepan od ciepła.
3
Dodaj śmietanę, następnie masło isalt (mieszanina energicznie bąbelkuje). Stiruntil wszelkie kawałki karmelu rozpuścić i sos jest gładki. do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej.Kryj się i wyluzuj. Podgrzać na średnim ogniu, aż do wylewania przed użyciem.polewa okruchowa / mieszanka mąki, brownsugar i soli w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelowe Bitki
Masło
Krem
Mąka Uniwersalna
SOS
Sól
4
Dodaj pekan iblendować, aż grubo posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki Pekan
5
Dodać masło i proces tylko do małych wilgotnych grudekformować. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej.Kryj się i wyluzuj.Podgrzać na średnim ogniu, aż do wylewania przed użyciem.
1
Mąkę, brownsugar i sól wymieszać w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sól
2
Dodaj pekan iblendować, aż grubo posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki Pekan
3
Dodać masło i proces tylko do małych wilgotnych grudekformować. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej.Kryj się i wyluzuj.
1
W misce ubić brązowy cukier i skrobię kukurydzianą. Roztopić masło wduży nonstick patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
2
Dodaj kawałki jabłek i smażyć aż do prawie przetargu, o 10 protokół.
3
Dodać brązową masę cukrową; mieszać aż cukier się rozpuści, następnie dodać kolejne 3składniki. Dusić, aż soki są bubblingi lekko zagęszczony, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Cukier
4
Zdjąć z ognia. Całkowicie fajne.
5
Rozgrzej piekarnik do 191°. Ułóż tartletpans ze skórkami na obramowanej blasze do pieczenia.Łyżka 11/2 łyżki sosu karmelowegokażda skórka tartlet. Podziel schłodzone nadzienie jabłkowemong strupki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Karmelowy
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
6
Posypać okruchy topping równomiernie na każdym.
7
Piec do momentu, gdy nadzienie jabłkowe będzie chrupiące, a polewa chrupiąca i złocista, 25-30 minut (soki mogą bąbelkować na patelniach). Ostudzić 5 minut, a następnie ostrożnie wysmarować tartlety z boków patelni małym ostrzem i usunąć boki patelni. Cooltartlets 10 minut, następnie umieścić 1 ciepły tartleton każdy z 6 talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Nóż
Patelnia
8
Ułożyć gałkę kremu cynamonowego obok siebie i podawać.