Tarta śmietankowa z pomarańczami, miodem i prażoną skórką migdałową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj kremową tartę z pomarańczami, miodem i tostami-skorupą migdałową. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 328 kalorii, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Ten przepis od Epicurious ma 11 fanów. Mieszanka migdałów, żółtka, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tarta czekoladowo-wiśniowa z prażoną skórką migdałową (bezglutenowa, Paleo + wegańska), Bezglutenowa tarta brzoskwiniowa, Śliwkowa, malinowa z kremem Kardamonowym i skórką migdałową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pędzel roztopił masło na dnie (nie po bokach) patelni o średnicy 9 cali z ruchomym dnem. Wymieszać mąkę, migdały, cukier i sól w procesorze, aż orzechy zostaną drobno zmielone.
Dodać 6 łyżek pokrojonych w kostkę. Mieszaj, aż mieszanina będzie przypominać grubościenny.
Dodać żółtko. Zmiksować, aż ciasto trafi w wilgotne grudki. Nacisnąć równomiernie na dolnych i górnych stronach patelni.Ciasto przekłuć widelcem. Zamrozić do początku, co najmniej 30 minut. DO AHEAD: można bemade 1 dzień do przodu. Zamrozić.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Piec Skórki untildeep złoty brąz (skorupa będzie lekko nadmuchać), o 18 protokół.
Przenieś skorupę do stojaka andcool całkowicie.
Miejsce 2 łyżeczki wody w małej filiżance.
Odstawić, aż żelatyna zmięknie, 10 do 12 minut.
Ubić żółtka, cukier, skrobię kukurydzianą, i obrać w średniej misce do wymieszania. Bringmilk gotować na wolnym ogniu w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu. Stopniowo ubijaj gorącą mieszaninę żółtka milkinto. Wróć do tego samego rondla.
Ubij, aż krem zgęstnieje i zagotuje,o 2 protokół.
Dodaj mieszaninę żelatyny i ubijaj do rozpuszczenia, a krem będzie gładki.
Przenieść krem do innego mediumbowl.
Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, mieszającokazalnie, około 30 minut (krem będzie bardzo gęsty).
Ubij śmietanę w średniej misce, aż osiągnie maksimum.
Ubić krem na gładką masę. Składamy śmietanę w kremie w 3 dodatkach.
Przenieść nadzienie do skorupy. Tarta schłodzić do nadzienia, co najmniej 3 godziny i do 8 godzin.
Wytnij 1/3 cala od góry i dołu każdego z nich. Podstawka 1 pomarańczowa na płaskim końcu.
Odciąć wszystkie skórki i pestki, po konturze offruit. Praca nad miską, pokroić miedzymibrany, uwalniając pomarańczowe segmenty.
Delikatnie przesuń końcówkę małego noża międzyrust i boki patelni, aby poluzować skórkę. Pushup tarta pan dno, uwalniając tarta.
Transfer toplates. Ułóż kilka pomarańczowych segmentów na każdym klinie tarty; skropić miodem i podawać.