Tarta Śliwkowa z kozim serem i Orzechowo-tymiankowym Streuselem
Śliwkowa tarta z kozim serem i Orzechowo-tymiankowym Streuselem to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 502 kalorie, 12g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz mąkę uniwersalną, pieprz, fleur de sel i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Tarta Śliwkowa z kozim serem i Orzechowo-tymiankowym Streuselem, Tarta Figowa Z Kozim Serem I Tymiankiem, oraz Pikantna Tarta Z Kozim Serem Mango Tymianek.
Instrukcje
1
Zmiksuj pierwsze 4 składniki w procesorze, aż orzechy zostaną drobno zmielone.
Dodać żółtko; zmiksować do uzyskania wilgotnych grudek. Naciśnij ciasto na dole iw górę strony 9-calowej średnicy tart pan z wyjmowanym dnem. Okładka; chill 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. mieszaj mąkę, orzechy włoskie, oba cukry, grubą sól, cynamon, gałkę muszkatołową i kardamon w procesorze, aż orzechy zostaną drobno zmielone.
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Dodać masło. Opuszkami palców wcierać, aż utworzą się małe wilgotne grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
5
Rozłóż mieszaninę streusel na obramowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
6
Piec 8 minut. Wymieszać, następnie kontynuować pieczenie do złotego koloru, o 7 minut dłużej. Chłodny streusel całkowicie (mieszanina stanie się chrupiąca).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
1
Połączyć oba sery, 1 łyżka miodu, 1 łyżka oleju, cukier, gałka muszkatołowa, gruba sól, i pieprz w dużej misce; wymieszać dobrze wymieszać. Przechowywać w lodówce podczas pieczenia skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Gruboziarnista
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Pasek Skórki Cytrynowej
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Rozgrzej piekarnik do 177°. Wyłóż skorupę folią; wypełnij suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Suszona
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Piec ciasto, aż strony są ustawione, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Usunąć folię i fasolę. Nadal piec skorupę, aż złoty kolor brązowy, naciskając z tyłu widelca, jeśli skorupa pęcherzyki, o 15 minut dłużej. Całkowicie chłodna skórka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
5
Ser smarować nadzieniem w skorupie. Ułóż śliwki w koncentrycznych kręgach na szczycie nadzienia, pozostawiając gładką granicę 3/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
6
Posypać lekko streusel na tarcie. Przechowywać w lodówce tarta co najmniej 1 godzinę i do 4 godzin.
7
Usuń boki patelni; umieść tartę na talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Skropić 2 łyżkami miodu i 2 łyżkami oleju; posypać fleur de sel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De Sel
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Tarta pokroić w kliny.
10
* Fleur de Sel, sól morska z Bretanii, można znaleźć w sklepach specjalistycznych żywności.