Tarta Śliwkowa z kozim serem i Orzechowo-tymiankowym Streuselem

Tarta Śliwkowa z kozim serem i Orzechowo-tymiankowym Streuselem
Śliwkowa tarta z kozim serem i Orzechowo-tymiankowym Streuselem to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 502 kalorie, 12g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz mąkę uniwersalną, pieprz, fleur de sel i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Tarta Śliwkowa z kozim serem i Orzechowo-tymiankowym Streuselem, Tarta Figowa Z Kozim Serem I Tymiankiem, oraz Pikantna Tarta Z Kozim Serem Mango Tymianek.

Instrukcje

1
Zmiksuj pierwsze 4 składniki w procesorze, aż orzechy zostaną drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
2
Dodać masło; zmiksować do uzyskania grubej mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
3
Dodać żółtko; zmiksować do uzyskania wilgotnych grudek. Naciśnij ciasto na dole iw górę strony 9-calowej średnicy tart pan z wyjmowanym dnem. Okładka; chill 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. mieszaj mąkę, orzechy włoskie, oba cukry, grubą sól, cynamon, gałkę muszkatołową i kardamon w procesorze, aż orzechy zostaną drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Dodać tymianek i zmiksować 5 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
3
Przenieść mieszaninę do średniej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Dodać masło. Opuszkami palców wcierać, aż utworzą się małe wilgotne grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
5
Rozłóż mieszaninę streusel na obramowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6
Piec 8 minut. Wymieszać, następnie kontynuować pieczenie do złotego koloru, o 7 minut dłużej. Chłodny streusel całkowicie (mieszanina stanie się chrupiąca).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1
Połączyć oba sery, 1 łyżka miodu, 1 łyżka oleju, cukier, gałka muszkatołowa, gruba sól, i pieprz w dużej misce; wymieszać dobrze wymieszać. Przechowywać w lodówce podczas pieczenia skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Rozgrzej piekarnik do 177°. Wyłóż skorupę folią; wypełnij suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
3
Piec ciasto, aż strony są ustawione, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
4
Usunąć folię i fasolę. Nadal piec skorupę, aż złoty kolor brązowy, naciskając z tyłu widelca, jeśli skorupa pęcherzyki, o 15 minut dłużej. Całkowicie chłodna skórka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
5
Ser smarować nadzieniem w skorupie. Ułóż śliwki w koncentrycznych kręgach na szczycie nadzienia, pozostawiając gładką granicę 3/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
6
Posypać lekko streusel na tarcie. Przechowywać w lodówce tarta co najmniej 1 godzinę i do 4 godzin.
7
Usuń boki patelni; umieść tartę na talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Skropić 2 łyżkami miodu i 2 łyżkami oleju; posypać fleur de sel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De SelFleur De Sel
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
9
Tarta pokroić w kliny.
10
* Fleur de Sel, sól morska z Bretanii, można znaleźć w sklepach specjalistycznych żywności.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn