Tarta ze śliwkami imbirowymi

Tarta ze śliwkami imbirowymi
Tarta imbirowo-śliwkowa może być właśnie deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału zawiera 61 kalorii , 1 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Za 37 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Został dostarczony przez Taste of Home. Mieszanka skrobi kukurydzianej, krystalizowanego imbiru, wody i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . 17 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 23% , to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Rustykalna tarta ze śliwkami imbirowymi , Tarta śliwkowa z skórką imbirową i Plum Delicious: Tarta z kremem śliwkowym Damson .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400°. Na powierzchni roboczej rozwiń arkusz ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 łyżki Plus 1 łyżeczka Grubego Cukru, Podzielone3 łyżki Plus 1 łyżeczka Grubego Cukru, Podzielone
2
Zwiń do 12 cali. koło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Cukier, PodzielonyGruby Cukier, Podzielony
3
Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4
W dużej misce wymieszaj śliwki z 3 łyżkami cukru i skrobią kukurydzianą. Ułóż śliwki na cieście w kształcie wiatraczka w odległości do 2 cali od krawędzi; posypać imbirem. Złóż brzeg ciasta na śliwki, zakładając po drodze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
W małej misce ubij białko z wodą; posmaruj złożone ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Posypać pozostałym cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
7
Piec 20-25 minut lub do momentu, aż skórka będzie złotobrązowa. Studzimy na patelni na metalowej kratce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.

Polecane wino: Port

Port to świetny wybór do tarty. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem.
Piwnice St. Barthelemy Port Zinfandel
Piwnice St. Barthelemy Port Zinfandel
Głęboki rubinowy kolor, który błyszczy w szkle, opisuje ten port Zinfandel. Aromaty to złożona mieszanka lukrecji, jeżyny i szeptu wanilii. Bogaty smak dżemu ma nuty lukrecji, ziół, przypraw i porzeczek z trwałym finiszem migdałów i anyżu. Polecane połączenia potraw to ciastka krabowe, ser Gorgonzola, Chèvre, figi i czekolada lub dobre cygaro.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn