Tarta Z Twarogiem Limonkowym
Tarta z twarogiem limonkowym jest wegetariańska deser. Na 54 centy za porcję, ten przepis okładki 7% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 472 kalorie. Ten przepis służy 10. Ten przepis z Foodnetwork ma 5 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Jeśli masz pod ręką jajka, masło, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy są Tarta Mojito {Z Domowym Twarogiem Limonkowym}, Tarta limonkowo-twarogowa z malinami (niskowęglowodanowa i bezglutenowa), oraz Coconut Key Lime Cupcakes With Key Lime Curd Buttercream.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie łopatkowe wymieszaj masło i cukier, aż zostaną połączone.
Dodaj wanilię. W średniej misce przesiać mąkę i sól, a następnie dodać je do mieszaniny masła i cukru.
Mieszaj na małej prędkości, aż ciasto zacznie się łączyć. Zrzucić na powierzchnię posypaną mąką i uformować w płaski dysk. Wciśnij ciasto do 10-calowej okrągłej lub 9-calowej kwadratowej tarty z fałszywym dnem, upewniając się, że gotowa krawędź jest płaska. Wyluzuj, aż będzie sztywno.
Masło 1 strona kwadratu z folii aluminiowej, aby zmieścić się wewnątrz tarty i umieścić go, masłem stronie w dół, na cieście. Napełnij fasolą lub ryżem.
Zdjąć folię i fasolę, nakłuć tarta zębami widelca i piec jeszcze przez 20 do 25 minut lub aż lekko się zarumieni. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Skórkę z 4 limonek Usuń obieraczką do warzyw lub zesterem, uważając, aby uniknąć białej pestki. Wycisnąć limonki, aby zrobić 1/2 szklanki soku i odstawić sok na bok.
Włóż skórkę do robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze.
Dodać cukier i przetwarzać przez 2 do 3 minut, aż skórka jest bardzo drobno mielone. W misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek, śmietanę masła z cukrem i skórką z limonki.
Dodaj -- jajka, po jednym na raz, a następnie dodaj sok z limonki i sól.
Wlać mieszaninę do rondla 2-kwartowego i gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż zgęstnieje, około 10 minut. Twaróg wapienny zagęści się w temperaturze około 175 stopni F lub tuż poniżej gotowanego na wolnym ogniu.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Napełnić tartą skorupę ciepłym twarogiem wapiennym i pozostawić do Ustawienia w temperaturze pokojowej. Po ustawieniu podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.