Tarta Z Truskawkami
Truskawkowe tarty kruche może być tylko deser szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje $1.2 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 288 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, skórkę pomarańczową, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Tarta Z Truskawkami, Kruche tarty z morelami i ricottą, oraz Tarty Czekoladowe Bezglutenowe.
Instrukcje
Mąkę, skrobię kukurydzianą, proszek do pieczenia i sól przesiać do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, beat masło, cukier, ekstrakt z wanilii i skórki pomarańczowej w dużej misce, aż puszyste.
Dodać mieszankę mąki i ubijać, aż utworzą się wilgotne grudki. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Zawijać i przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Rozgrzej piekarnik do 163°. Wyłóż dużą blachę do pieczenia z pergaminem.
Rozwałkować ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 1/4-cala-grube okrągłe. Używając noża od 3 do 3 1/4 cala, Wytnij ciasteczka.
Przenieść ciasteczka do przygotowanej blachy do pieczenia. Zbierz ciasto i przełożyć do grubości 1/4 cala; wyciąć więcej ciastek.
Piec, aż ciasteczka będą jasnobrązowe na brzegach, około 15 minut. Spoko na kartce. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.)
Ubić 1/2 szklanki galaretki porzeczkowej w małym rondlu na małym ogniu, aż stopi się i będzie gładka.
Na talerzach ułożyć 8 kruchych ciasteczek; obficie posmarować galaretką porzeczkową (Pozostałe ciasteczka zarezerwować na inne użycie).
Spód 1 truskawki z galaretką porzeczkową; ustawić truskawkę, galaretkę porzeczkową od strony dołu, w środku 1 ciastka.
Spód truskawek umyć galaretką porzeczkową i ułożyć wokół środka truskawki.
Umyj wszystkie truskawki galaretką porzeczkową do glazury. Powtórz z pozostałymi ciasteczkami i truskawkami. (Można przygotować 2 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)