Tarta z pomidorami i kozim serem
Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 397 kalorii, 10g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką pieprz, pieprz, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tarta z pomidorami i kozim serem, Tarta pomidorowa z Pesto i kozim serem, oraz Tarta z kozim serem ziemniaczanym z sałatką pomidorową dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przypadku skorupy mąki kukurydzianej lekko łyżką mąki kukurydzianej i mąki do suchych miarek; wyrównaj nożem.
Połączyć mąkę kukurydzianą, mąkę, sól i pieprz w robocie kuchennym; impuls 4 razy lub do wymieszania.
Dodać masło i oliwę z oliwek; pulsować 10 sekund lub aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek. Z włączonym procesorem powoli wlewaj wodę z lodem przez rynnę spożywczą, przetwarzając aż do wymieszania. (Nie pozwól, aby ciasto uformowało kulkę.)
Naciśnij mieszaninę delikatnie w 4-calowy okrąg i owinąć szczelnie w folię. Schłodzić ciasto przez 15 minut. Rozpakuj schłodzone ciasto i połóż na kawałku papieru woskowego. Przykryj ciasto drugą kartką papieru woskowego. Wałkiem do ciasta rozwałkuj ciasto na 12-calowy prostokąt.
Usuń górny arkusz papieru woskowego; umieść ciasto, papier woskowy na prostokątnej, karbowanej patelni o wymiarach 9 x 12 cali.
Usuń pozostałą kartkę papieru woskowego. Wciśnij ciasto delikatnie na dno i boki patelni.
Odciąć i wyrzucić nadmiar ciasta.
Piec ciasto w temperaturze 400 przez 20 minut. Podczas gdy skorupa tarty jest ciepła, rozprowadź kozi ser na dnie skorupy w równej warstwie.
Posypać równomiernie tymiankiem. Ułóż pokrojone pomidory w nakładający się wzór na górze.
Pomidory posypać solą morską i pieprzem równomiernie.
Piec w temperaturze 204° przez dodatkowe 15 minut. Pozostaw tartę do ostygnięcia na 5 minut przed krojeniem.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami tymianku.