Tarta z pomidorami i karmelizowaną cebulą tatin
Tarta z pomidorami i karmelizowaną cebulą tatin to deser, który serwuje 4. Jedna porcja zawiera 622 kalorie, 13g białka, oraz 45 g tłuszczu. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz żółtko jaja, cukier, pomidory koktajlowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 134 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Karmelizowana Tarta Cebulowa, Karmelizowana Tarta Cebulowa, oraz Tarta z burakami i karmelizowaną cebulą.
Instrukcje
Rozgrzać masło i olej na patelni, aż masło się rozpuści. Cebulę gotować na średnim ogniu przez około 10 minut, aż będzie pięknie złocista, często mieszając. Wymieszać z cukrem i gotować przez kolejne kilka minut. Cebulę i soki wrzucić do miski i odstawić. Rozgrzej piekarnik do 200C / Gaz 6 / wentylator 180C.
Na ciasto, wcierać masło do mąki, aby drobne okruchy. Wymieszać z parmezanem, tymiankiem i szczyptą soli.
Dodaj żółtko i 2 łyżki zimnej wody, a następnie wymieszaj, aby uzyskać ciasto. Owiń w folię spożywczą.
W przypadku pomidorów, masło i olej rozgrzać w 20 cm tartin Tatin blaszce na płycie kuchennej, aż będzie dość gorąco. Wymieszać z cukrem i czosnkiem, następnie umieścić w pomidorach śliwkowych pokrojonych w dół z kilkoma gałązkami tymianku i skwierczeć przez nie więcej niż 1 minutę. Rozsypać w całości pomidory koktajlowe i włożyć trochę więcej tymianku. Zdejmij ogień i rozłóż cebulę na wierzchu. Doprawić solą i pieprzem.
Rozwałkuj ciasto, aż będzie nieco większe niż górna część puszki.
Połóż go na cebuli i tuck nadmiar po bokach.
Piec na blasze do pieczenia przez 25 minut, aż złoty. Ostudzić przez 5 minut, odwrócić talerz na wierzch i obrócić tartę na niego. Roztrzepać z dodatkiem tymianku i czarnego pieprzu.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje ulubione Tarte Tatin. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "