Moussaka

Moussaka
Moussaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 3,53 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 731 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz masło, sól koszerna i pieprz, parmigiano-reggiano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Moussaka, Moussaka, oraz Moussaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni. Przyciąć bakłażany i pokroić wzdłuż na plastry o grubości 1/2 cala. Ułożyć na 2 dużych arkuszach do pieczenia wyłożonych folią; obficie posmarować 1/2 szklanki oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Piec do miękkości, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek w holenderskim piekarniku lub ciężkim garnku na średnim ogniu; dodać chard i doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając, aż zwiędnie, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
4
Przełożyć na durszlak i ostudzić; wycisnąć nadmiar wilgoci i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
5
Garnek wytrzeć do sucha, dodać masło i rozpuścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Dodać cebulę; gotować na złoty kolor, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
7
Dodać czosnek i gotować 1 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8
Dodać jagnięcinę, rozbijając ją na kawałki, z oregano, cynamon, gałka muszkatołowa, 2 łyżeczki soli i pieprzu do smaku; gotować, aż mięso będzie lekko rumiane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
9
Dodać wino i gotować, mieszając, aż mięso jest gotowane, ale jeszcze lekko różowy, 1 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, pasta pomidorowa, sos Worcestershire i liście laurowe; doprowadzić do duszenia, przykryć i gotować przez 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
11
Tymczasem, lekko olej 9-na-11-cala danie zapiekanki i posypać bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
12
W naczyniu umieścić plastry ziemniaków, osuszyć ręcznikami papierowymi i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
13
Gdy sos nadal gotować, zrobić krem serowy: roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
14
Ubić mąkę, lekko gotując, tworząc miękką pastę. Z ognia ubić mleko, gałkę muszkatołową i 2 łyżeczki soli. Wróć do ognia i doprowadzić do wrzenia, ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
15
Ponownie zdjąć z ognia; wymieszać 1 szklankę sera, lekko ostudzić, następnie ubić jajka i żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
16
Zmniejsz piekarnik do 350 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
17
Warstwa połowa bakłażana na wierzchu ziemniaków. Przykryć połową sosu mięsnego, następnie połową boczniaka. Powtórzyć z pozostałym bakłażanem, sosem mięsnym i chard.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
18
Na wierzch wlać sos budyniowy, a następnie posypać pozostałą 1/2 szklanki sera kefalotiri.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
19
Moussakę pieczemy, nieosłoniętą, aż krem się usmaży i lekko rumiany, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
20
Odstawić na 20 minut przed podaniem.
21
Zdjęcia Tina Rupp

Składniki

23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła4kilogramypomidory pokrojone w kostkę, odsączonepomidory pokrojone w kostkę, odsączone3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty ser kefalotiri lubtarty ser kefalotiri lub2(zima)bułka tarta suchabułka tarta sucha596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino2largesjajka plus 3 żółtkajajka plus 3 żółtka2kilogramyDuże bakłażany (oDuże bakłażany (o1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna3goździkiczosnek mielonyczosnek mielony11 funt cukinii,cynamon mielonycynamon mielony454Orzechy dowolne (posiekane)mielona jagnięcina lub wołowinamielona jagnięcina lub wołowina8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony pieprzSól koszerna i świeżo zmielony pieprz5UPS pełne mleko, w temperaturze pokojowejUPS pełne mleko, w temperaturze pokojowej11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.świeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa1szczyptaSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowejSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowej1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek extra virgin, plus więcej na patelnięoliwa z oliwek extra virgin, plus więcej na patelnię1( bakłażany)cebula posiekanacebula posiekana11 funt cukinii,suszone oreganosuszone oregano1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty parmigiano-reggiano zmieszany z 1 szklanką pokruszonej fetytarty parmigiano-reggiano zmieszany z 1 szklanką pokruszonej fety1( bakłażany)ziemniaki uniwersalne, obrane i cienko pokrojoneziemniaki uniwersalne, obrane i cienko pokrojone1duża pęczkaBoćwina szwajcarska, łodygi przycięte i liście posiekaneBoćwina szwajcarska, łodygi przycięte i liście posiekane2(zima)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu3(zima)masło niesolonemasło niesolone6(zima)masło niesolonemasło niesolone2(zima)Sos WorcestershireSos Worcestershire
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia58
Magazyn