Tarta z kruszonką żurawinowo-pomarańczową

Tarta z kruszonką żurawinowo-pomarańczową
Przepis na tartę z kruszonką żurawinowo-pomarańczową można przygotować w około 45 minut . Ten deser ma 239 kalorii , 2 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 12 osób. Za 58 centów za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką sodę oczyszczoną, brązowy cukier, brązowy cukier i kilka innych składników, możesz go zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do poprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Batony z kruszonką żurawinową , Batony z kruszonką ciasteczkową z jagodami i Dorsz z kruszonką chlebową .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375°. W małej misce wymieszaj 1-3/4 szklanki pokruszonych krakersów i 1/4 szklanki cukru; wymieszaj z roztopionym masłem. Przyciśnij do dna i boków nieposmarowanej 11-calowej, karbowanej formy do tarty z wyjmowanym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do WiązaniaDo Wiązania
1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
(puszki Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych(puszki Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Standardowa Miska Na WafleStandardowa Miska Na Wafle
12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski
2
Piec 7-8 minut lub do momentu, aż brzegi lekko się zrumienią. Ostudzić na kratce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski
3
Do posypania w małej misce wymieszaj mąkę, brązowy cukier i pozostałe pokruszone krakersy i cukier; pokrój w zimne masło, aż będzie kruszone. Schłodź w lodówce podczas przygotowywania nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Włoska Drobno PokrojonaKapusta Włoska Drobno Pokrojona
Do WiązaniaDo Wiązania
1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
Zimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W KostkęZimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W Kostkę
(puszki Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych(puszki Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Standardowa Miska Na WafleStandardowa Miska Na Wafle
4
Zetrzyj na tarce skórkę z pomarańczy w ilości odpowiadającej 1 łyżce stołowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
5
Odetnij cienki plaster z górnej i dolnej części pomarańczy; postaw pomarańczę pionowo na desce do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Odetnij skórkę i zewnętrzną błonę, zaczynając od góry. Trzymając pomarańczę nad miską, aby złapać sok, usuń części pomarańczy, krojąc wzdłuż błony. Wyciśnij błonę, aby zachować dodatkowy sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Standardowa Miska Na WafleStandardowa Miska Na Wafle
7
W dużym rondlu wymieszaj cukier, tapiokę, sodę oczyszczoną, cynamon i ziele angielskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Posiekana Czerwona Cebula Do PodaniaPosiekana Czerwona Cebula Do Podania
TapiokaTapioka
(puszki Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych(puszki Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
8
Dodaj żurawinę, brandy, startą skórkę i pozostały sok; wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
9
Odstawić na 15 minut. Rozgrzać piekarnik do 425°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski
10
Doprowadź mieszankę żurawinową do wrzenia, cały czas mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
11
Dodaj kawałki pomarańczy i podgrzej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
12
Wlać na spód ciasta i posypać polewą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
13
Piecz 10-15 minut lub do momentu, aż wierzch będzie złocistobrązowy. Ostudź na kratce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Magazyn