Tarta z kremem rabarbarowym
Need a deser wegetariański lacto ovo? Tarta z kremem rabarbarowym może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.1 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 319 kalorii. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz pieczony rabarbar zobacz ' idzie z, pakować deser ciasto, wanilia pod, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 20%. Tarta z rabarbarem i kremem, Tarta z jabłkami, rabarbarem i kremem, oraz Marmolada Glazurowana Tarta Z Kremem Rabarbarowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Przygotować prażony rabarbar i pozostawić do ostygnięcia. Przekręć piekarnik na 190C / wentylator 170C / Gaz
Ciasto rozwałkować na lekko posypanej mąką powierzchni do grubości 1 Monety i użyć go do ułożenia 25cm flan dish, pozostawiając trochę ciasta wiszące nad krawędzią. Lekko nakłuć podstawę ciasta widelcem, a następnie wyłożyć papierem tłustym. Wrzucić do ciasta trochę pieczonej lub suszonej fasoli, położyć na blasze i piec przez 20 minut, aż krawędzie ciasta staną się biszkoptowe.
Usuń fasolę i gotować ciasto przez kolejne 5 minut, aż brązowy; chcesz gotować to trochę więcej niż normalnie.
Wyjmij ciasto z piekarnika i zmniejsz temperaturę do 160C / wentylator 140C / Gaz
Podczas pieczenia ciasta, zrobić krem.
Na patelnię włożyć śmietanę, mleko i wanilię, doprowadzić do wrzenia, a następnie zdjąć ogień. Ubij cukier i jajka, aby połączyć, a następnie wlej gorący płyn, stale ubijając. Przecedzić mieszaninę kremu do dzbanka.
Rozsypać rabarbar na dnie skrzynki na ciasto, włożyć skrzynkę do piekarnika i ostrożnie wlać budyń.
Piec tartę przez 30-35 minut, aż krem będzie już gotowy. Pozostawić do ostygnięcia w naczyniu, a następnie przed podaniem odciąć nadmiar ciasta nożem.