Tarta z kremem rabarbarowym

Tarta z kremem rabarbarowym
Need a deser wegetariański lacto ovo? Tarta z kremem rabarbarowym może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.1 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 319 kalorii. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz pieczony rabarbar zobacz ' idzie z, pakować deser ciasto, wanilia pod, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 20%. Tarta z rabarbarem i kremem, Tarta z jabłkami, rabarbarem i kremem, oraz Marmolada Glazurowana Tarta Z Kremem Rabarbarowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Przygotować prażony rabarbar i pozostawić do ostygnięcia. Przekręć piekarnik na 190C / wentylator 170C / Gaz
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Ciasto rozwałkować na lekko posypanej mąką powierzchni do grubości 1 Monety i użyć go do ułożenia 25cm flan dish, pozostawiając trochę ciasta wiszące nad krawędzią. Lekko nakłuć podstawę ciasta widelcem, a następnie wyłożyć papierem tłustym. Wrzucić do ciasta trochę pieczonej lub suszonej fasoli, położyć na blasze i piec przez 20 minut, aż krawędzie ciasta staną się biszkoptowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Usuń fasolę i gotować ciasto przez kolejne 5 minut, aż brązowy; chcesz gotować to trochę więcej niż normalnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
4
Wyjmij ciasto z piekarnika i zmniejsz temperaturę do 160C / wentylator 140C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Podczas pieczenia ciasta, zrobić krem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
6
Na patelnię włożyć śmietanę, mleko i wanilię, doprowadzić do wrzenia, a następnie zdjąć ogień. Ubij cukier i jajka, aby połączyć, a następnie wlej gorący płyn, stale ubijając. Przecedzić mieszaninę kremu do dzbanka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Rozsypać rabarbar na dnie skrzynki na ciasto, włożyć skrzynkę do piekarnika i ostrożnie wlać budyń.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Piec tartę przez 30-35 minut, aż krem będzie już gotowy. Pozostawić do ostygnięcia w naczyniu, a następnie przed podaniem odciąć nadmiar ciasta nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Tarta świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeWiosenne
Magazyn