Tarta Z Kremem Jagodowym

Tarta Z Kremem Jagodowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tarty z kremem jagodowym. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 328 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz jagody, masło, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Borówka Brie Tarta Lody Najlepsze Lizać! 2008 Ice Cream Cont, Tarta z kruszonką jagodową z twarogiem bitą śmietaną, oraz Tarta Do Lodów Jagodowych dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Włóż mąkę do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodać cukier i wymieszać. Zrób studnię na środku i umieść masło i żółtko w studni. Za pomocą palców ułożyć masło i żółtko do połączenia, a następnie ułożyć mieszankę masło-jajko w mieszankę mąka-cukier do połączenia, ale nadal luźno. Ciasto będzie kruche, ale gdy wyciśniesz garść, powinno trzymać się razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
3
Posypać ciasto na 10-calowy placek lub tart patelni. Mocno i równomiernie docisnąć ciasto na dno i boki patelni, upewniając się, że skórka nie zgęstnieje na rogach. Powinien zrobić czysty kąt prosty, gdzie boki spotykają się z dnem. Schłodzić skorupę co najmniej 30 minut, lub pokryte, do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Piekarnik rozgrzać do 400 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Piec do jasnego złotego koloru, 20 do 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Ostudzić przed napełnieniem.
7
Jagodowy krem Bawarski: Wybierz jagody, odkładając najlepsze, aby okrążyć krawędź gotowej tarty. (Potrzebujesz około 1 filiżanki.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
8
Podgrzać mleko i fasolę wanilii w rondlu na średnim ogniu, aż się zagotuje. Natychmiast wyłączyć ogień i odstawić do zaparzenia na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
9
Połącz żelatynę i wodę w małej misce i pozostaw do rozpuszczenia, mieszając od czasu do czasu, aż nie pozostaną suche plamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Żółtka i cukier ubić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Stale ubijając, powoli wlewaj wciąż gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny żółtka jaja. Powrót mieszaninę do rondla i gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką. W temperaturze 160 stopni mieszanina wydziela puff pary. Gdy mieszanina osiągnie 180 stopni, będzie zagęszczona i kremowa, jak ajerkoniak. Jeśli nie masz termometru, przetestuj go, zanurzając drewnianą łyżkę w mieszaninie. Przesuń palcem po łyżce. Jeśli pasek pozostaje przezroczysty, mieszanina jest gotowa; jeśli krawędzie się rozmywają, mieszanina nie jest wystarczająco gruba. Gdy będzie gotowy, szybko wyjmij go z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
Pokruszone Twarde Cukierki ToffiPokruszone Twarde Cukierki Toffi
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
12
W międzyczasie napełnij dużą miskę lodową wodą w połowie drogi. Odcedź mieszaninę do średniej miski, aby ją wygładzić i usuń fasolę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Wlać 1 szklankę tej mieszanki (Anglaise) do dużej miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
Umieść średnią miskę zawierającą pozostałą część mieszaniny w lodowatej wodzie i pozostaw do ostygnięcia, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
15
Dodaj żelatynę do filiżanki gorącego Anglaise w dużej misce i wymieszać, aż do całkowitego rozpuszczenia, tworząc Bawarski krem. Pracując szybko, złóż większą ilość jagód do bawarskiego kremu i łyżkę mieszaniny do środka skorupy tarty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
16
Rozprowadzić aż będzie gładka i równomierna. Zanim nadzienie całkowicie ostygnie, ułóż zarezerwowane jagody wokół krawędzi tarty, tworząc krawędź. Schłodzić co najmniej 2 godziny i podawać w plasterkach, polewając trochę Anglaise z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 55 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn