Tarta Z Kremem Jagodowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tarty z kremem jagodowym. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 328 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz jagody, masło, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Borówka Brie Tarta Lody Najlepsze Lizać! 2008 Ice Cream Cont, Tarta z kruszonką jagodową z twarogiem bitą śmietaną, oraz Tarta Do Lodów Jagodowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż mąkę do dużej miski.
Dodać cukier i wymieszać. Zrób studnię na środku i umieść masło i żółtko w studni. Za pomocą palców ułożyć masło i żółtko do połączenia, a następnie ułożyć mieszankę masło-jajko w mieszankę mąka-cukier do połączenia, ale nadal luźno. Ciasto będzie kruche, ale gdy wyciśniesz garść, powinno trzymać się razem.
Posypać ciasto na 10-calowy placek lub tart patelni. Mocno i równomiernie docisnąć ciasto na dno i boki patelni, upewniając się, że skórka nie zgęstnieje na rogach. Powinien zrobić czysty kąt prosty, gdzie boki spotykają się z dnem. Schłodzić skorupę co najmniej 30 minut, lub pokryte, do 3 dni.
Piekarnik rozgrzać do 400 stopni.
Piec do jasnego złotego koloru, 20 do 25 minut.
Ostudzić przed napełnieniem.
Jagodowy krem Bawarski: Wybierz jagody, odkładając najlepsze, aby okrążyć krawędź gotowej tarty. (Potrzebujesz około 1 filiżanki.)
Podgrzać mleko i fasolę wanilii w rondlu na średnim ogniu, aż się zagotuje. Natychmiast wyłączyć ogień i odstawić do zaparzenia na 10 minut.
Połącz żelatynę i wodę w małej misce i pozostaw do rozpuszczenia, mieszając od czasu do czasu, aż nie pozostaną suche plamy.
Żółtka i cukier ubić w misce.
Stale ubijając, powoli wlewaj wciąż gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny żółtka jaja. Powrót mieszaninę do rondla i gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką. W temperaturze 160 stopni mieszanina wydziela puff pary. Gdy mieszanina osiągnie 180 stopni, będzie zagęszczona i kremowa, jak ajerkoniak. Jeśli nie masz termometru, przetestuj go, zanurzając drewnianą łyżkę w mieszaninie. Przesuń palcem po łyżce. Jeśli pasek pozostaje przezroczysty, mieszanina jest gotowa; jeśli krawędzie się rozmywają, mieszanina nie jest wystarczająco gruba. Gdy będzie gotowy, szybko wyjmij go z ognia.
W międzyczasie napełnij dużą miskę lodową wodą w połowie drogi. Odcedź mieszaninę do średniej miski, aby ją wygładzić i usuń fasolę wanilii.
Wlać 1 szklankę tej mieszanki (Anglaise) do dużej miski i odstawić.
Umieść średnią miskę zawierającą pozostałą część mieszaniny w lodowatej wodzie i pozostaw do ostygnięcia, często mieszając.
Dodaj żelatynę do filiżanki gorącego Anglaise w dużej misce i wymieszać, aż do całkowitego rozpuszczenia, tworząc Bawarski krem. Pracując szybko, złóż większą ilość jagód do bawarskiego kremu i łyżkę mieszaniny do środka skorupy tarty.
Rozprowadzić aż będzie gładka i równomierna. Zanim nadzienie całkowicie ostygnie, ułóż zarezerwowane jagody wokół krawędzi tarty, tworząc krawędź. Schłodzić co najmniej 2 godziny i podawać w plasterkach, polewając trochę Anglaise z każdej strony.