Tarta z kremem jabłkowym

Tarta z kremem jabłkowym
Tarta jabłkowa z kremem może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji deserów. Ten przepis służy 10 porcjom. Jedna porcja zawiera 332 kalorie, 4 g białka i 20 g tłuszczu. Za 70 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką masło, zmieloną gałkę muszkatołową, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 14%. Ten wynik nie jest aż tak super. Tarta z kremem jabłkowym, tarta jabłkowa z kremem migdałowym i tarta z kremem jabłkowo-orzechowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier i sól; pokroić w masło, aż mieszanina będzie przypominać grube okruszki. Naciśnij spód i 1 cal w górę po bokach natłuszczonej 9-calowej. forma do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Miniaturowych Półsłodkich Kawałków Czekolady, Podzielone1-1/4 Szklanki Miniaturowych Półsłodkich Kawałków Czekolady, Podzielone
1 1/8 W. Biały Cukier1 1/8 W. Biały Cukier
32 Duże Pianki Marshmallow, Przekrojone Na Pół32 Duże Pianki Marshmallow, Przekrojone Na Pół
żółta Cebula, Grubo Pokrojona W Równe Kawałkiżółta Cebula, Grubo Pokrojona W Równe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
18 Ciastek Czekoladowych OREO, Drobno Pokruszonych18 Ciastek Czekoladowych OREO, Drobno Pokruszonych
Glazura śliwkowaGlazura śliwkowa
2
Na cieście ułożyć jabłka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańcze, Obrane I PosiekanePomarańcze, Obrane I Posiekane
1/3 Szklanki Wody (70° Do 80°)1/3 Szklanki Wody (70° Do 80°)
3
Połącz cukier, cynamon i gałkę muszkatołową; posypać jabłkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ekstraktu Waniliowego Lub 1-calowy Kawałek Laski Wanilii1 łyżeczka Ekstraktu Waniliowego Lub 1-calowy Kawałek Laski Wanilii
Pomarańcze, Obrane I PosiekanePomarańcze, Obrane I Posiekane
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
32 Duże Pianki Marshmallow, Przekrojone Na Pół32 Duże Pianki Marshmallow, Przekrojone Na Pół
4
Połóż patelnię na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tubki) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z CukremTubki) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Cukrem
1/8 łyżeczki Gałki Muszkatołowej, Mielonej I Więcej, Do Przyprawienia1/8 łyżeczki Gałki Muszkatołowej, Mielonej I Więcej, Do Przyprawienia
5
Piec w temperaturze 400° przez 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Kuchenny Lub Sznurek RzeźniczySznurek Kuchenny Lub Sznurek Rzeźniczy
6
W małej misce ubij śmietanę i żółtka; polać jabłka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kupiona W Sklepie Mieszanka Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Pudełku1 Kupiona W Sklepie Mieszanka Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Pudełku
Pomarańcze, Obrane I PosiekanePomarańcze, Obrane I Posiekane
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Tłuszczu Piekarskiego, Podzielone2 łyżki Plus 1 łyżeczka Tłuszczu Piekarskiego, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Glazura śliwkowaGlazura śliwkowa
7
Piec 25-30 minut dłużej lub do momentu, aż jabłka będą miękkie, a nadzienie prawie gotowe. Studzimy na metalowej kratce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańcze, Obrane I PosiekanePomarańcze, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Puszki (16 Uncji Każda) Lukru Waniliowego3 Puszki (16 Uncji Każda) Lukru Waniliowego
Sznurek Kuchenny Lub Sznurek RzeźniczySznurek Kuchenny Lub Sznurek Rzeźniczy
8
W razie potrzeby podawaj z bitą śmietaną. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rum Malibu O Smaku KokosowymRum Malibu O Smaku Kokosowym

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Tarta w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. NV Ruinart , Wine z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 89 dolarów za butelkę.
NV Ruinart, Wino
NV Ruinart, Wino
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn