Tarta z kozim serem miodowym ze skórką pistacjową
Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.21 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 479 kalorii, 13g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz wyciąg z migdałów, sól, masło i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tarta Z Kozim Serem Z Miodowymi Morelami, Tarta pomidorowa ze skórką makową i kozim serem, oraz Tarta figowa ze skórką pistacjową dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym pulsuj pistacje, aż zostaną drobno zmielone. W misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w łopatkę, ubij masło z granulowanym cukrem na średniej prędkości, aż blednie, około 1 minuty.
Dodaj zmielone pistacje, ekstrakt migdałowy i sól i ubijaj do połączenia.
Dodać mąkę i ubić z małą prędkością, aż włączone i ciasto jest kruche.
Zeskrobać ciasto do 9-calowej karbowanej patelni z wyjmowanym dnem. Używając DNA szklanki, naciśnij ciasto na dnie i w górę strony patelni. Przechowywać w lodówce do schłodzenia, 30 minut.
Piec skórkę przez około 45 minut, aż lekko się zrumieni.
Przenieś do stojaka i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
W misce miksera ubić kozi ser, jogurt, sok z limonki i skórkę z limonki, aż do połączenia.
Dodać cukier cukierniczy i ubić na gładką masę. Zeskrobać nadzienie do skorupy i przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Tuż przed podaniem, w małym rondelku, gotować miód na umiarkowanie dużym ogniu, aż osiągnie 236 na termometrze cukierkowym, około 2 minut.
Wyjąć z ognia i mieszać, aż lekko ostygnie, o 2 protokół.
Skropić miód na tarcie i odstawić, aż miód firmy się, o 5 protokół.
Tartę pokroić w kliny i podawać.