Tarta Z Kozim Serem
Tarta z kozim serem to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 632 kalorie, 16G białka, oraz 52g tłuszczu. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 41 godzin i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz czosnkowo-ziołowy kozi ser, lodowatą wodę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co jest raczej złe. Spróbuj Tarta z serem figowym i kozim, Tarta z serem figowym i kozim, oraz Tarta z kozim serem i figami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Na skorupę, umieścić mąkę i 1/4 łyżeczki soli w misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze.
Pokrój 12 łyżek (1 1/2 patyczka) masła w dużą kostkę, dodaj do miski i pulsuj, aż masło będzie wielkości grochu. Po uruchomieniu maszyny dodaj całą lodowatą wodę na raz i przetwarzaj, aż ciasto stanie się kruche. Nie przerabiaj. Ciasto wylać na obsypaną mąką deskę, zebrać luźno w kulkę, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Rozwałkuj ciasto na dobrze obsypanej mąką desce i dopasuj do 9-calowej patelni z wyjmowanymi bokami, zwijając kołek na górze, aby odciąć nadmiar ciasta. Masło 1 stronie kwadratu z folii aluminiowej i dopasować go, Strona masła w dół, do patelni tart. Wypełnij folię ryżem lub fasolą.
Zdjąć fasolę i folię ze skorupki tarty, nakłuć dno widelcem i piec przez kolejne 10 minut.
Tymczasem, podgrzać pozostałą łyżkę masła w małej patelni i podsmażyć szalotki na małym ogniu przez 5 minut, lub do miękkości.
Umieścić kozi ser w misce robota kuchennego i proces, aż kruchy.
Dodać śmietanę, jajka, bazylia, 1/4 łyżeczki soli i pieprz i proces aż do wymieszania.
Roztrzepać gotowaną szalotkę na dnie skorupy tarty.
Wlać mieszankę sera koziego na szalotki, aby wypełnić skorupę (jeśli skorupa się skurczyła, może być resztki nadzienia).
Piec przez 30 do 40 minut, aż tarta będzie jędrna po wstrząśnięciu, a wierzch lekko rumiany. Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut i podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.