Tarta z bitą śmietaną z gorzkiej czekolady i mięty pieprzowej
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 754 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.62 za porcję. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka czekolady, proszku do pieczenia, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta z kremem z ciemnej czekolady i mięty pieprzowej, Tarta z ciemnej czekolady, wiśnie i migdałowa bita śmietana, oraz Gorąca czekolada z bitą śmietaną miętową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zmieszaj pierwsze 4 składniki w procesorze.
Dodać masło i wanilię; pokroić za pomocą włączania / wyłączania, aż masło utworzy kawałki wielkości grochu.
Dodaj mleko i zmiksuj za pomocą włączania/wyłączania, aż mieszanina utworzy małe wilgotne grudki. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć ciasto w plastik; schłodzić 1 godzinę.
Rozwałkuj ciasto między arkuszami pergaminu z mąką do 12-calowej rundy. Naciśnij ciasto na dole iw górę strony 10–calowej średnicy tart pan z wyjmowanym dnem. Złożyć brzegi ciasta i nacisnąć, aby utworzyć grube boki. Używając kciuka, naciśnij ciasto wokół boków, aby przedłużyć skorupę 1/8 cala nad krawędzią patelni. Zamrozić 20 minut.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Piec ciasto do brązowego, piercing pęcherzyków widelcem, o 30 protokół.
Przenieś do szafy; Super.
Doprowadzić śmietanę i syrop kukurydziany na wolnym ogniu w średnim rondlu; zdjąć z ognia.
Dodać całą czekoladę; ubijać na gładką masę. Fajne 30 minut.
Wlać nadzienie do skorupy.
Posypać 1/2 szklanki cukierków. Schłodzić do Ustawienia, około 3 godzin. Do przodu
Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić wszystkie składniki w dużej misce do sztywnych szczytów.
Rozłóż 2 szklanki bitej śmietany na nadzieniu, lekko w środku. Łyżka pozostałej bitej śmietany w 1 dolnym rogu dużej plastikowej torebki zamykanej. Skręć u góry; mocno chwyć górę. Za pomocą nożyczek, wyciąć 3/4 cala od wypełnionego rogu, aby utworzyć otwór; torba włączyć tak, że 1 szew twarze do góry. Wymieszaj 2-calowe owale bitej śmietany obok siebie wokół krawędzi tarty. Zrób więcej owali, aby utworzyć drugi pierścień w środku, a następnie zrób owale w środku. Schłodzić co najmniej 30 minut i do 3 godzin.
Wyjąć tartę z patelni; umieścić na talerzu.
Wierzch tarty posypać pozostałą 1 łyżką zmiażdżonych cukierków mięty pieprzowej i podawać.