Tarta Winogronowa
Tarta winogron może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 186 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka żółtek jaj, wanilia, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Ze Świeżych Winogron, Tarta Z Dżemem Winogronowym Concord, oraz Tarta Z Dżemem Winogronowym Concord dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić żółtka i 1/2 cukru, następnie ubić mąkę i szczyptę soli. Mleko i pozostały cukier wymieszać w ciężkim rondlu i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu.
Ubijamy 1/2 gorącego mleka w żółtka, aby ostudzić i ubijamy żółtka do mleka pozostającego na patelni. Doprowadzić krem do wrzenia na umiarkowanym ogniu i gotować, stale ubijając, aż będzie bardzo gęsty.
Zdjąć z ognia i wymieszać wanilii i masła, aż włączone. Ostudzić gorącą śmietanę w misce, jej powierzchnię pokrytą masłem z papieru woskowego, aż ostygnie, około 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 218°, podczas gdy ciasto krem dreszcze.
Otwórz arkusz ciasta francuskiego na lekko posypanej mąką powierzchni i rozwałkuj na prostokąt o wymiarach 14 na 12 cali. Ćwiartka ciasta uformować 4 prostokąty.
Pędzel 1/3 cala krawędzi lekko wodą i złożyć granice.
Usuń nadmiar mąki i naciśnij granice z tyłu widelca do uszczelnienia.
Brush graniczy lekko z wodą i posypać cukrem. Nakłucie wnętrza muszli widelcem.
Piec na dużej blasze do pieczenia w środku piekarnika, aż skorupa będzie złoty kolor, 10 do 15 minut, i przenieść do stojaka. Delikatnie spłaszczyć ciasto francuskie wewnątrz granicy, aby spuścić powietrze i całkowicie ostudzić.
Połówki i nasiona winogron, jeśli to konieczne. Roztopić galaretkę, mieszając i wrzucić z winogronami do miski.
Rozprowadź krem w skorupkach szpatułką i udekoruj winogronami.
* Krem do ciast można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić.* Skorupki ciasta można piec 4 godziny wcześniej, a następnie schłodzić i przechowywać w temperaturze pokojowej. Jeśli nie robisz z wyprzedzeniem, będziesz chciał upiec ciasto, gdy krem się chłodzi.