Tarta truskawkowa z kremem cytrusowym
Need a deser wegetariański? Tarta truskawkowa z cytrusowym kremem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 144 kalorie, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.05 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Mieszanka skrobi kukurydzianej, mleka, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Cytrynowa tarta truskawkowa z kremem cukierniczym, Tarta truskawkowa z Kruchym ciastem, oraz Łatwe Ciasto Francuskie Tarta Truskawkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć masło, cukier i sól w dużej misce i mieszać, aż równomiernie włączone.
Dodaj odmierzoną mąkę i mieszaj, aż po prostu połączysz i utworzy się miękkie ciasto.
Umieść mleko, wanilię i nasiona wanilii w średnim rondlu na średnim ogniu, aż mleko po prostu dojdzie do duszenia.
Zdjąć z ognia.W międzyczasie umieść cukier i żółtka w średniej żaroodpornej misce i wymieszaj do włączenia. Nad mieszaniną jajek ułożyć sitko o drobnych oczkach.
Skrobię kukurydzianą i mąkę umieścić w sitku i przesiać je do mieszaniny jaj. Wymieszać, aby połączyć. Umyć i osuszyć sitko i umieścić go na drugiej średniej żaroodpornej misce; odstawić.
Wyjąć i wyrzucić wanilię z mleka. Podczas ciągłego ubijania powoli dodawać całe mleko do mieszanki jajecznej.Powrót mieszaninę do rondla i umieścić go na średnim ogniu. Podczas ciągłego ubijania gotować, aż mieszanina zgęstnieje, a gdy trzepaczka zostanie zeskrobana na dnie patelni, pozostawia wyraźną linię, około 2 do 3 minut. (Pamiętaj, aby stale ubijać, skrobając dno patelni trzepaczką, lub jajka się skrzepną.) Natychmiast usunąć z ciepła. Używając gumowej szpatułki, przenieś krem do ciasta do sitka i mieszaj, aż do całkowitego naprężenia, pozostawiając wszelkie ciała stałe. Zeskrobać śmietanę przyklejoną do spodniej strony Sitka do miski i wyrzucić wszelkie pozostałości w środku.
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.Nakłuć skorupę widelcem i piec do złotego koloru, około 20 do 25 minut.
Wyjmij do stojaka z drutu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed napełnieniem. W międzyczasie dokładnie umyć i osuszyć truskawki; odstawić.Tuż przed montażem, kadłub truskawki i pokroić je 1/4 cala grubości.
Wyjmij krem z lodówki, ubijaj, aż będzie gładki i rozłóż na równą warstwę w ostudzonej skorupie. Zaczynając od zewnątrz i przechodząc do środka tarty, równomiernie przetrzeć truskawki, spiczaste końce lekko pod kątem w górę, w zachodzący na siebie okrągły wzór.