Tarta Tostowo-Kokosowa
Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 357 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Jeśli 1,44 zł za porcję spada w budżecie, tosty - kokosowy krem tarta może być niesamowite Wegetariańskie przepis do wypróbowania. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, sól, waniliową fasolę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta kokosowa z czekoladowym Ganache, Tosty Kokosowe chleb bananowy z wanilią tosty Kokosowe, oraz Prażone naleśniki Kokosowe z sosem kokosowym.
Instrukcje
W dużej misce ubić mąkę z solą. Za pomocą noża do ciast lub dwóch noży kroimy masło, aż będzie przypominało grubą potrawę.
Posypać lodowatą wodą i lekko wymieszać, aby uformować ciasto. Owinąć ciasto w plastik i przechowywać w lodówce przez około 1 godzinę, aż dokładnie ostygnie.
W średnim rondlu ubić żółtka z mąką i nasionami wanilii, aż będą gładkie. Stopniowo ubijaj mleko. Gotować na umiarkowanym ogniu, stale ubijając, aż zgęstnieje, około 5 minut. Zeskrobać krem do średniej miski. Naciśnij kawałek folii bezpośrednio na powierzchnię kremu i pozostaw do ostygnięcia.
Przełożyć ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i rozwałkować na 15-calową okrągłą, o grubości około 1/8 cala.
Przełożyć ciasto na 12-calową, karbowaną patelnię z wyjmowanym dnem, delikatnie wciskając je w dno i po bokach.
Odciąć nadmiar ciasta. Zamrozić skorupę tarty na około 20 minut, aż będzie jędrna.
Skorupę tarty wyłożyć folią i napełnić suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Zapiekamy ok.20 minut na złoty kolor.
Wyjąć folię i fasolę i piec przez około 20 minut dłużej, aż skorupka będzie złotobrązowa i chrupiąca.
Przenieś skorupę tarty do stojaka i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Krem rozprowadzić w skorupce tarty w równomiernej warstwie. W dużej patelni, wrzucić rozdrobnione kokosowe z brązowym cukrem na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż Kokosowe staje się przezroczyste, o 1 minutę.
Rozłóż rozdrobniony kokosowy krem w równomiernej warstwie.
Piec tartę przez około 45 minut, aż kokosowy będzie bogato zarumieniony.
Przenieść tart do stojaka i ostudzić do ogrzania lub temperatury pokojowej.
Tarta pokroić w kliny i przenieść na talerze. Łyżka Kiwi, banan i sałatka z marakui obok.
Podawać z gałkami lodów waniliowych posypanych białym pieprzem.