Tarta szpinakowo-cebulowa bezglutenowa

Tarta szpinakowo-cebulowa bezglutenowa
Bezglutenowe szpinak i cebula tarta może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,83 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 564 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę sorgo, skrobię z tapioki, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 40 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Malfatti bezglutenowe (pierogi ze szpinakiem i ricottą) w sosie pomidorowym (bezglutenowe, wegetariańskie), Bezglutenowa kruszonka lub tarta z nadzieniem jeżyn i jabłek (z opcjami bez cukru i nabiału), oraz No Bake Peanut Butter & Jelly Tart ( Bezglutenowy, Bez Ziarna, Rafinowany Bez Cukru + Wegańskie) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dla skorupy: w misce robota kuchennego, połączyć mąkę sorgo, skrobia z tapioki, i sól. Puls do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Z TapiokiSkrobia Z Tapioki
Mąka SorgoMąka Sorgo
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodać masło. Impuls, aż kawałki są nie większe niż 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
3
Ubij razem 1/4 szklanki wody i jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
4
Dodać mieszankę jajeczną. Uruchom Robot kuchenny, aż powstanie kulka ciasta, około 45 sekund. Jeśli ciasto jest suche, dodaj dodatkową łyżkę wody, aż ciasto się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Lekko spryskaj 10-calową patelnię tartą sprayem do gotowania. Uszczypnij jedną łyżkę ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
6
Umieścić kulki ciasta, około 1/2 cala od siebie, wokół krawędzi patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Umieść pozostałe kulki ciasta na środku patelni, również rozmieszczone około 1/2 cala od siebie. Używając ręki, naciśnij ciasto na dno patelni. Następnie naciśnij ciasto wokół krawędzi, aby utworzyć skorupę. Użyj miarki, aby mocno wcisnąć ciasto na patelnię. Przyciąć nadmiar ciasta z krawędzi za pomocą ostrego noża. Nakłuć dno ciasta widelcem. Lekko przykryć patelnię folią i zamrozić tartę na 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu w dużej żeliwnej patelni, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodać pokrojoną cebulę i gotować, często mieszając, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 5 protokół. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Kontynuuj gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka i brązowa, około 50 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Wyjąć cebulę z patelni i umieścić w dużej misce do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Powrót patelni na dużym ogniu i dodać pozostałą łyżkę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Podgrzewaj, aż się połysk.
6
Dodać szpinak i gotować, mieszając często aż zwiędną i miękkie, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
7
Przełożyć do miski z cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej. Rozgrzej piekarnik do 425 °F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
9
Zdjąć folię z patelni i piec do lekko złoty kolor, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
10
Wyjąć patelnię z piekarnika i umieścić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
11
Cebulę i szpinak rozłożyć równomiernie na dnie upieczonej skorupki tarty. W średniej misce, ubij razem jajka, pół na pół, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na PółPół Na Pół
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
12
Wlać do tarty. Powrót tarta patelni do piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
13
Piec do momentu ustawienia nadzienia, około 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
14
Wyjąć z piekarnika, pozostawić do ostygnięcia przez 5 minut i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn