Tarta szpinakowo-cebulowa bezglutenowa

Bezglutenowe szpinak i cebula tarta może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,83 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 564 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę sorgo, skrobię z tapioki, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 40 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Malfatti bezglutenowe (pierogi ze szpinakiem i ricottą) w sosie pomidorowym (bezglutenowe, wegetariańskie), Bezglutenowa kruszonka lub tarta z nadzieniem jeżyn i jabłek (z opcjami bez cukru i nabiału), oraz No Bake Peanut Butter & Jelly Tart ( Bezglutenowy, Bez Ziarna, Rafinowany Bez Cukru + Wegańskie) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla skorupy: w misce robota kuchennego, połączyć mąkę sorgo, skrobia z tapioki, i sól. Puls do połączenia.
Dodać masło. Impuls, aż kawałki są nie większe niż 1/4 cala.
Ubij razem 1/4 szklanki wody i jajka.
Dodać mieszankę jajeczną. Uruchom Robot kuchenny, aż powstanie kulka ciasta, około 45 sekund. Jeśli ciasto jest suche, dodaj dodatkową łyżkę wody, aż ciasto się połączy.
Lekko spryskaj 10-calową patelnię tartą sprayem do gotowania. Uszczypnij jedną łyżkę ciasta.
Umieścić kulki ciasta, około 1/2 cala od siebie, wokół krawędzi patelni.
Umieść pozostałe kulki ciasta na środku patelni, również rozmieszczone około 1/2 cala od siebie. Używając ręki, naciśnij ciasto na dno patelni. Następnie naciśnij ciasto wokół krawędzi, aby utworzyć skorupę. Użyj miarki, aby mocno wcisnąć ciasto na patelnię. Przyciąć nadmiar ciasta z krawędzi za pomocą ostrego noża. Nakłuć dno ciasta widelcem. Lekko przykryć patelnię folią i zamrozić tartę na 45 minut.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu w dużej żeliwnej patelni, aż się połysk.
Dodać pokrojoną cebulę i gotować, często mieszając, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 5 protokół. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Kontynuuj gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka i brązowa, około 50 minut.
Wyjąć cebulę z patelni i umieścić w dużej misce do ostygnięcia.
Powrót patelni na dużym ogniu i dodać pozostałą łyżkę oliwy z oliwek.
Podgrzewaj, aż się połysk.
Dodać szpinak i gotować, mieszając często aż zwiędną i miękkie, o 2 protokół.
Przełożyć do miski z cebulą.
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej. Rozgrzej piekarnik do 425 °F.
Zdjąć folię z patelni i piec do lekko złoty kolor, o 25 protokół.
Wyjąć patelnię z piekarnika i umieścić na stojaku z drutu.
Cebulę i szpinak rozłożyć równomiernie na dnie upieczonej skorupki tarty. W średniej misce, ubij razem jajka, pół na pół, sól i pieprz.
Wlać do tarty. Powrót tarta patelni do piekarnika.
Piec do momentu ustawienia nadzienia, około 20 minut.
Wyjąć z piekarnika, pozostawić do ostygnięcia przez 5 minut i podawać.