Tarta Orzechowo-Czekoladowa

Tarta Orzechowo-Czekoladowa
Czekoladowo-Toffiowa tarta orzechowa to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 641 kalorii. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan extract, Holenderski-proces kakao w proszku, połówki pekan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Toffi Czekoladowo-Orzechowe Solone, Batoniki czekoladowo-toffi-orzechowe, oraz Gigantyczne Ciasteczka Czekoladowe Toffi Pekan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyrobić ciasto: mąkę, kakao, cukier i sól ułożyć w robocie kuchennym do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Dodać masło; pulsować, aż mieszanina wygląda jak Gruboziarnisty posiłek z kawałkami masła wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3
Dodać jajko i puls raz lub dwa razy. (Zatrzymaj się, zanim ciasto zbierze się w kulkę.) Obrócić na arkusz folii i wcisnąć w dysk. Owinąć szczelnie i przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
4
Wyłożyć ciasto na duży arkusz lekko posypanego pergaminem papieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
5
Zwiń w 12-calową rundę o grubości nie większej niż 1/8 cala. Odwróć ciasto na 9-calowej patelni z wyjmowanym dnem i odklej pergamin; naciśnij ciasto na dole i bokach patelni. (Jeśli ciasto łzy, po prostu poklepać go z powrotem.) Przyciąć nadmiar ciasta. Przykryć folią i schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Umieść stojaki w środkowej i dolnej trzeciej części piekarnika; rozgrzej do 350 stopni F. Ułóż skorupę folią, a następnie napełnij ciężarami ciasta lub suszoną fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Piec na środkowym stojaku, 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Zdjąć folię i ciężary i kontynuować pieczenie, aż ostry, 7 do 10 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
9
Przenieś do stojaka, aby całkowicie ostygnąć.
10
Przygotować nadzienie: grubo posiekać 1 szklankę orzechów pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
11
Masło, cukier granulowany, wanilia i sól koszerna połączyć w rondlu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, mieszając, aż mieszanina zmieni kolor na ciemny bursztyn, od 6 do 8 minut. Natychmiast wymieszać posiekane orzechy pekan i gotować 1 do 2 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
Kawałki Orzechów PekanKawałki Orzechów Pekan
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
12
Zdjąć z ognia i ubić syrop kukurydziany i brązowy cukier, aż się rozpuści. Ostudzić do lata, następnie ubić jajka i bourbon do połączenia. (Tarta może być wykonana 1 dzień wcześniej do tego punktu; przykryć i schłodzić nadzienie i owinąć schłodzoną skorupę folią.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
13
Zwiększyć temperaturę piekarnika do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
14
Na blasze do pieczenia ułożyć tartą skorupkę i wlać nadzienie aż po brzegi. Ułóż pozostałe 1/2 szklanki orzechów pekan połówki na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zmielone Goździki, Imbir I Gałkę MuszkatołowąZmielone Goździki, Imbir I Gałkę Muszkatołową
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
15
Piec na Dolnym stojaku piekarnika, aż tarta będzie równomiernie rumiane i lekko wypukłe w środku, o 40 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
16
Przenieś do stojaka, aby całkowicie ostygnąć.
17
Zdjęcia Con Poulos
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn