Tarta miodowo-winno-żurawinowa wymaga ok. 5 godzin i 35 minut od początku do końca. Na 1,85 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 488 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pod ręką sok jabłkowy, bitą śmietanę, curl ze skórki pomarańczowej i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. z łyżką wynik 24%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tarta Miodowo-Winno-Żurawinowa, Tarta Labneh z polewą miodowo-żurawinową, oraz Miodowo-tarta Wiśniowa Glazurowana łosoś z rustykalną tartą wiśniową salsą.
Instrukcje
1
Piekarnik rozgrzać do 191°. w średniej misce, wymieszać wszystkie składniki crust aż do formy ciasta. Naciśnij ciasto na dnie i 1 1/2 cala w górę strony nieoczyszczonej 9-calowej formy sprężynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Piec 18 do 20 minut lub aż skorupa jest ustawiona i jasnobrązowy. Fajne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Marmoladę rozprowadzić na dnie schłodzonej Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Odstawić około 5 minut lub aż żelatyna zmięknie. Wymieszać z winem, miodem i żurawiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Cukierki Dla Karłów
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Podgrzać do wrzenia, od czasu do czasu mieszając; zmniejszyć nieco ciepło. Gotować odkryte 5 minut, mieszając od czasu do czasu; zdjąć z ognia. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut.
8
Wlać mieszankę żurawinową na orzechy włoskie w skorupie. Przykryć; przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny do schłodzenia. Uruchom nóż po stronie patelni, aby poluzować tartę; Usuń stronę patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)