Tarta Miodowo-Winno-Żurawinowa

Tarta Miodowo-Winno-Żurawinowa
Tarta miodowo-winno-żurawinowa wymaga ok. 5 godzin i 35 minut od początku do końca. Na 1,85 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 488 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pod ręką sok jabłkowy, bitą śmietanę, curl ze skórki pomarańczowej i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. z łyżką wynik 24%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tarta Miodowo-Winno-Żurawinowa, Tarta Labneh z polewą miodowo-żurawinową, oraz Miodowo-tarta Wiśniowa Glazurowana łosoś z rustykalną tartą wiśniową salsą.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 191°. w średniej misce, wymieszać wszystkie składniki crust aż do formy ciasta. Naciśnij ciasto na dnie i 1 1/2 cala w górę strony nieoczyszczonej 9-calowej formy sprężynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Piec 18 do 20 minut lub aż skorupa jest ustawiona i jasnobrązowy. Fajne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Marmoladę rozprowadzić na dnie schłodzonej Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
4
Posypać orzechami włoskimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
5
W rondlu 3-quart posypać żelatynę zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Odstawić około 5 minut lub aż żelatyna zmięknie. Wymieszać z winem, miodem i żurawiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Podgrzać do wrzenia, od czasu do czasu mieszając; zmniejszyć nieco ciepło. Gotować odkryte 5 minut, mieszając od czasu do czasu; zdjąć z ognia. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut.
8
Wlać mieszankę żurawinową na orzechy włoskie w skorupie. Przykryć; przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny do schłodzenia. Uruchom nóż po stronie patelni, aby poluzować tartę; Usuń stronę patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Podawać tartę z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn