Tarta Malinowo-Rabarbarowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tarty Malinowo-Rabarbarowej. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,58 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 556 kalorii, 6G białka, oraz 27 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mąki, rabarbar, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Tarta Malinowo-Rabarbarowa, Tarta Z Malinowym Frangipanem, Miodem I Lodami Malinowymi, oraz Tarta Z Rabarbarem.
Instrukcje
Piekarnik do 400 F.In Robot kuchenny, Mąkę połączyć, sól i 1 łyżkę cukru.
Dodać masło i pulsować, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Dodawać zimną wodę, 1 łyżkę stołową na raz i pulsować, aż ciasto zbierze się, ale nadal jest lekko kruche (należy użyć 3 do 4 łyżek łącznie). Ciasto obrócić na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i delikatnie zagnieść. Uformuj ciasto na dysk, owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez 20 minut.Tymczasem, w dużej misce, połączyć rabarbar, maliny, i 1 szklanka pozostałego cukru; odstawić.Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na 14-calowe koło.
Umieść go w dużej żeliwnej patelni, dzięki czemu ciasto wisi nad krawędzią. Wymieszać z rabarbarem. Złóż krawędź ciasta na owoce (do tworzenia plis). Lekko posmarować wierzch ciasta wodą i posypać pozostałym cukrem.
Piec na złoty kolor, 50 do 55 minut.
Ostudzić przez 5 do 10 minut. Pokroić w kliny i podawać z bitą śmietaną lub lodami (jeśli używasz).