Tarta Malinowa
Tarta z malinami może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 256 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.21 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz maliny, galaretkę porzeczkową, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Z Malinowym Frangipanem, Miodem I Lodami Malinowymi, Tarta Malinowa Maj, oraz Tarta gruszkowo-Malinowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Połączyć mąkę, 2 łyżki cukru i 1/4 łyżeczki soli w misce.
Pokroić na maśle i skrócić blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Posypać powierzchnię wodą z lodem, 1 łyżka na raz; wrzucić widelcem, aż wilgotne i kruche (nie tworzą piłkę).
Delikatnie wciśnij mieszankę w 4-calowy okrąg na plastikowej folii i przykryj. Wyluzuj 10 minut. Lekko zachodzą na siebie 2 arkusze folii na lekko wilgotnej powierzchni. Rozpakuj i umieść schłodzone ciasto na folii. Przykryj ciasto 2 dodatkowymi arkuszami nakładającej się folii.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 11-calowe koło.
Umieścić ciasto w zamrażarce 5 minut lub do folii można łatwo usunąć.
Usuń górne arkusze folii z tworzywa sztucznego; dopasuj ciasto, plastikową folię do góry, do okrągłej, wyjmowanej, dolnej patelni z 9-calowym dnem. Docisnąć ciasto do dna i boków patelni.
Usuń pozostałą folię. Dno i boki ciasta przebić widelcem; piec w temperaturze 375 przez 20 minut. Schłodzić na stojaku z drutu.
Aby przygotować krem do ciasta, połącz 1/2 szklanki cukru, skrobię kukurydzianą i 1/8 łyżeczki soli w małym rondlu na średnim ogniu. Stopniowo dodawać mleko, mieszając trzepaczką. Wymieszać żółtko jaja; doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Gotować 1 minutę, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać wanilią.
Zeskrobać do miski. Naciśnij folię foliową na powierzchnię kremu do ciast.
Umieścić miskę w dużej wypełnionej lodem misce. Całkowicie schłodzić, od czasu do czasu mieszając.
Łyżka ciasta krem do skorupy; rozprowadzić równomiernie. Na wierzchu maliny, zaczynając od środka.
Umieść galaretkę w małej misce; kuchenka mikrofalowa na wysokości przez 10 sekund na raz, dobrze mieszając, aż galaretka zostanie rozgrzana i rozcieńczona. Nałóż galaretkę równą warstwą na tartę za pomocą pędzla do ciasta. Chill tarta 15 minut lub aż zestawy galaretki; przykryć luźno folią i schłodzić co najmniej 45 minut przed podaniem.