Tarta jagodowa z kremem imbirowym

Tarta jagodowa z kremem imbirowym
Jeśli 1,75 zł za porcję spada twój budżet, tarta jagodowa z kremem imbirowym może być spektakularna Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 643 kalorie, 8G białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 24. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka wody, cukru granulowanego, twarogu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta jagodowa z kremem imbirowym, Tarta Z Kremem Jagodowym, oraz Tarta Śmietankowo-Jagodowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać żółtka i 2 łyżki wody do mycia jaj. Umieść blachę do pieczenia w zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
2
Rozłóż 1 arkusz ciasta na 12-calowym kwadracie pergaminu i umyj wszystko jajkiem. Nakłuć całą powierzchnię równomiernie widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Rozłóż drugi arkusz ciasta na desce do krojenia i wytnij ostry mały nóż o szerokości 1 1/4 cala wzdłuż 2 sąsiednich krawędzi, zachowując pozostały kwadrat do innego użycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Umieść pod kątem prostym na 1 rogu na 2 sąsiadujących krawędziach pokrojonego ciasta, tworząc pierwszą ćwiartkę tarty.
5
Przenieść ciasto na pergaminie do blachy do pieczenia w zamrażarce i schłodzić do firmy, o 10 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6
Przełożyć ciasto na pergaminie z zamrażarki na deskę do krojenia i przyciąć pasek o szerokości 1/4 cala ze wszystkich 4 Krawędzi za pomocą końcówki małego noża i linijki i przeciąć całe ciasto. Wykonaj pionowe cięcia o długości 1/4 cala przez podwójne warstwy krawędzi w odległości około 1/2 cala (aby pomóc w równomiernym wzroście boków).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
7
Powrót ciasto na pergaminie do blachy do pieczenia w zamrażarce i schłodzić do firmy, ale nie stałe, o 10 minut więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
8
Rozgrzej piekarnik do 232° i podgrzać inną blachę do pieczenia na najniższym stojaku w piekarniku do gorąca, o 2 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
9
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika i przenieść ciasto na pergaminie z zamrażarki do gorącej blachy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
10
Piec ciasto na najniższym stojaku piekarnika, aż dmuchane i głęboko złoty brąz (trochę ciemniejszy niż zwykle, więc podwójne krawędzie są gotowane przez), 14 do 16 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
11
Przenieść ciasto na pergaminie do stelaża do ostygnięcia.
12
Powtórz procedurę z pozostałymi 3 paczkami ciasta francuskiego, aby uzyskać pozostałe 3 ćwiartki tarty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
1
Serek śmietankowy i cukier granulowany mieszamy w maszynce do gotowania, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Dodaj imbir i pulsuj, aż drobno posiekasz i dobrze połączysz mieszaninę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1
Jeśli jest bardzo nadmuchany, delikatnie spłaszczyć wewnętrzne części ciasta (jednowarstwowe) lekko dłonią. Dopasuj ćwiartki razem na płaskiej płycie, tworząc gigantyczną kwadratową skorupę tart, przycinając wewnętrzne krawędzie każdego kwadrantu lekko ząbkowanym nożem, aby pomóc ćwiartkom dopasować się do siebie płynnie. "Przyklej" wewnętrzne krawędzie razem z odrobiną kremu imbirowego, a następnie rozprowadź pozostały krem imbirowy równomiernie na tarcie, pozostawiając podwójne krawędzie jako obramowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
2
Ułóż truskawki w dekoracyjny wzór na kremie. Doprowadzić galaretkę do wrzenia z pozostałymi 2 łyżkami wody, ubijając do gładkości, a następnie gotować na wolnym ogniu 1 minutę. Do dużej miski wrzucić trzy czwarte glazury z jagodami i łyżką jagód na tartę, aby przykryć śmietanę między truskawkami, lekko usypując.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Truskawki posmaruj pozostałą glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1
* Wszystkie 4 ćwiartki ciasta mogą być przygotowane (ale nie pieczone)1 dzień wcześniej i ułożone w zamrażarce między arkuszami pergaminu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
2
Pozostaw każdą sekcję w temperaturze pokojowej, aż nie zamarznie, ale nadal będzie trwała, około 5 minut przed pieczeniem.* Krem imbirowy można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.* Zmontowana tarta może być przechowywana w chłodnej temperaturze pokojowej 3 godziny przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje24
Ocena Zdrowia5
Magazyn