Tarta jagodowa z kremem imbirowym
Jeśli 1,75 zł za porcję spada twój budżet, tarta jagodowa z kremem imbirowym może być spektakularna Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 643 kalorie, 8G białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 24. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka wody, cukru granulowanego, twarogu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta jagodowa z kremem imbirowym, Tarta Z Kremem Jagodowym, oraz Tarta Śmietankowo-Jagodowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać żółtka i 2 łyżki wody do mycia jaj. Umieść blachę do pieczenia w zamrażarce.
Rozłóż 1 arkusz ciasta na 12-calowym kwadracie pergaminu i umyj wszystko jajkiem. Nakłuć całą powierzchnię równomiernie widelcem.
Rozłóż drugi arkusz ciasta na desce do krojenia i wytnij ostry mały nóż o szerokości 1 1/4 cala wzdłuż 2 sąsiednich krawędzi, zachowując pozostały kwadrat do innego użycia.
Umieść pod kątem prostym na 1 rogu na 2 sąsiadujących krawędziach pokrojonego ciasta, tworząc pierwszą ćwiartkę tarty.
Przenieść ciasto na pergaminie do blachy do pieczenia w zamrażarce i schłodzić do firmy, o 10 protokół.
Przełożyć ciasto na pergaminie z zamrażarki na deskę do krojenia i przyciąć pasek o szerokości 1/4 cala ze wszystkich 4 Krawędzi za pomocą końcówki małego noża i linijki i przeciąć całe ciasto. Wykonaj pionowe cięcia o długości 1/4 cala przez podwójne warstwy krawędzi w odległości około 1/2 cala (aby pomóc w równomiernym wzroście boków).
Powrót ciasto na pergaminie do blachy do pieczenia w zamrażarce i schłodzić do firmy, ale nie stałe, o 10 minut więcej.
Rozgrzej piekarnik do 232° i podgrzać inną blachę do pieczenia na najniższym stojaku w piekarniku do gorąca, o 2 protokół.
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika i przenieść ciasto na pergaminie z zamrażarki do gorącej blachy.
Piec ciasto na najniższym stojaku piekarnika, aż dmuchane i głęboko złoty brąz (trochę ciemniejszy niż zwykle, więc podwójne krawędzie są gotowane przez), 14 do 16 protokół.
Przenieść ciasto na pergaminie do stelaża do ostygnięcia.
Powtórz procedurę z pozostałymi 3 paczkami ciasta francuskiego, aby uzyskać pozostałe 3 ćwiartki tarty.
Serek śmietankowy i cukier granulowany mieszamy w maszynce do gotowania, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie gładka.
Dodaj imbir i pulsuj, aż drobno posiekasz i dobrze połączysz mieszaninę.
Jeśli jest bardzo nadmuchany, delikatnie spłaszczyć wewnętrzne części ciasta (jednowarstwowe) lekko dłonią. Dopasuj ćwiartki razem na płaskiej płycie, tworząc gigantyczną kwadratową skorupę tart, przycinając wewnętrzne krawędzie każdego kwadrantu lekko ząbkowanym nożem, aby pomóc ćwiartkom dopasować się do siebie płynnie. "Przyklej" wewnętrzne krawędzie razem z odrobiną kremu imbirowego, a następnie rozprowadź pozostały krem imbirowy równomiernie na tarcie, pozostawiając podwójne krawędzie jako obramowanie.
Ułóż truskawki w dekoracyjny wzór na kremie. Doprowadzić galaretkę do wrzenia z pozostałymi 2 łyżkami wody, ubijając do gładkości, a następnie gotować na wolnym ogniu 1 minutę. Do dużej miski wrzucić trzy czwarte glazury z jagodami i łyżką jagód na tartę, aby przykryć śmietanę między truskawkami, lekko usypując.
Truskawki posmaruj pozostałą glazurą.
* Wszystkie 4 ćwiartki ciasta mogą być przygotowane (ale nie pieczone)1 dzień wcześniej i ułożone w zamrażarce między arkuszami pergaminu.
Pozostaw każdą sekcję w temperaturze pokojowej, aż nie zamarznie, ale nadal będzie trwała, około 5 minut przed pieczeniem.* Krem imbirowy można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.* Zmontowana tarta może być przechowywana w chłodnej temperaturze pokojowej 3 godziny przed podaniem.