Tarta Gruszkowo-Migdałowa

Tarta Gruszkowo-Migdałowa
Tarta gruszkowo-migdałowa to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 540 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Mieszanka likieru migdałowego, woda, migdał blanszowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Tarta gruszkowo-migdałowa, Tarta Gruszkowo-Migdałowa, oraz Tarta gruszkowo-migdałowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj gruszki: obierz gruszki i podziel je na pół wzdłuż. Za pomocą melona baller usunąć rdzeń. Przynieś 4 szklanki wody, 1 ½ szklanki cukru i sok z cytryny, aby zagotować w dużym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MelonMelon
GruszkaGruszka
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Melon BallerMelon Baller
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać pokrojone fasolki wanilii i gruszki. Przykryj okrągłym papierem do pergaminu, z małym otworem wyciętym na środku. Utrzymuj płyn w bardzo niskim wrzeniu i gotuj gruszki na wolnym ogniu, aż do ugotowania, 15 do 25 minut, w zależności od gruszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
3
Wyjąć z ognia i pozostawić gruszki do ostygnięcia w płynie.Przygotować skorupę: Pulse cukru pudru, ¼ szklanki migdałów plastry i sól w robocie kuchennym, aż orzechy są drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
GruszkaGruszka
OrzechyOrzechy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Dodać 8 łyżki masła i procesu, aż gładka, skrobanie w dół boki miski od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Wymieszać z żółtkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
6
Dodać 1 ¼ szklanki mąki. Pulsuj maszynę kilka razy, aż ciasto połączy się w grudki. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w folię i schłodzić co najmniej 3 godziny. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.) Przygotować nadzienie migdałowe: w mikserze stojącym ubić pastę migdałową z pozostałymi 2 łyżeczkami cukru i pozostałymi 2 łyżeczkami mąki, aż będzie gładka. Stopniowo ubijaj pozostałe masło, aż będzie gładkie, a następnie ubijaj jajko i białko oraz likier. Przykryć i schłodzić co najmniej 3 godziny. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
Białka JajBiałka Jaj
MigdałyMigdały
MasłoMasło
AlkoholAlkohol
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
7
Upiec skorupę tarty: umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Rozwałkuj schłodzone ciasto na posypanym mąką arkuszu pergaminu do 12-calowego okrągłego, podnosząc i obracając ciasto od czasu do czasu, aby nie było papieru. Używając papieru jako pomocy, zamień ciasto na patelnię o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem; Odklej papier. Uszczelnić wszelkie pęknięcia w cieście. Trim. Przekłuj skórkę widelcem. Zamrozić skórkę 10 minut.Skórkę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wypełnić suszoną fasolą lub cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Forma TartaForma Tarta
9
Piec ciasto, aż strony są ustawione, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Usunąć pergamin i fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
1
Rozłóż nadzienie migdałowe równomiernie w skórce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
2
Każdą gruszkę pokroić na pół wzdłuż na cienkie plasterki. Delikatnie wcisnąć każdy kawałek gruszki w atrakcyjny wzór, lekko nakładając się na siebie miejscami w nadzieniu migdałowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
GruszkaGruszka
3
Posypać górę pozostałymi plastrami migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
4
Piec tarta do złotego i tester włożony do środka nadzienia wychodzi czysty, około 55 minut. Chłodna tarta w patelni na stelażu. Popchnij patelnię od dołu do góry, uwalniając tartę z patelni. (Może być wykonany 8 godzin wcześniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
6
Tartę pokroić w kliny; w razie potrzeby posypać cukrem pudrem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
TrudnośćNormalny
Gotowe W5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn