Tarta Gruszkowo-Migdałowa
Tarta gruszkowo-migdałowa to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 540 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Mieszanka likieru migdałowego, woda, migdał blanszowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Tarta gruszkowo-migdałowa, Tarta Gruszkowo-Migdałowa, oraz Tarta gruszkowo-migdałowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj gruszki: obierz gruszki i podziel je na pół wzdłuż. Za pomocą melona baller usunąć rdzeń. Przynieś 4 szklanki wody, 1 ½ szklanki cukru i sok z cytryny, aby zagotować w dużym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodać pokrojone fasolki wanilii i gruszki. Przykryj okrągłym papierem do pergaminu, z małym otworem wyciętym na środku. Utrzymuj płyn w bardzo niskim wrzeniu i gotuj gruszki na wolnym ogniu, aż do ugotowania, 15 do 25 minut, w zależności od gruszek.
Wyjąć z ognia i pozostawić gruszki do ostygnięcia w płynie.Przygotować skorupę: Pulse cukru pudru, ¼ szklanki migdałów plastry i sól w robocie kuchennym, aż orzechy są drobno zmielone.
Dodać 8 łyżki masła i procesu, aż gładka, skrobanie w dół boki miski od czasu do czasu.
Dodać 1 ¼ szklanki mąki. Pulsuj maszynę kilka razy, aż ciasto połączy się w grudki. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w folię i schłodzić co najmniej 3 godziny. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.) Przygotować nadzienie migdałowe: w mikserze stojącym ubić pastę migdałową z pozostałymi 2 łyżeczkami cukru i pozostałymi 2 łyżeczkami mąki, aż będzie gładka. Stopniowo ubijaj pozostałe masło, aż będzie gładkie, a następnie ubijaj jajko i białko oraz likier. Przykryć i schłodzić co najmniej 3 godziny. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Upiec skorupę tarty: umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°.
Rozwałkuj schłodzone ciasto na posypanym mąką arkuszu pergaminu do 12-calowego okrągłego, podnosząc i obracając ciasto od czasu do czasu, aby nie było papieru. Używając papieru jako pomocy, zamień ciasto na patelnię o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem; Odklej papier. Uszczelnić wszelkie pęknięcia w cieście. Trim. Przekłuj skórkę widelcem. Zamrozić skórkę 10 minut.Skórkę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wypełnić suszoną fasolą lub cieście.
Piec ciasto, aż strony są ustawione, o 20 protokół.
Usunąć pergamin i fasolę.
Rozłóż nadzienie migdałowe równomiernie w skórce.
Każdą gruszkę pokroić na pół wzdłuż na cienkie plasterki. Delikatnie wcisnąć każdy kawałek gruszki w atrakcyjny wzór, lekko nakładając się na siebie miejscami w nadzieniu migdałowym.
Posypać górę pozostałymi plastrami migdałów.
Piec tarta do złotego i tester włożony do środka nadzienia wychodzi czysty, około 55 minut. Chłodna tarta w patelni na stelażu. Popchnij patelnię od dołu do góry, uwalniając tartę z patelni. (Może być wykonany 8 godzin wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
Tartę pokroić w kliny; w razie potrzeby posypać cukrem pudrem i podawać.