Tarta Gruszkowa Tatin

Tarta Gruszkowa Tatin
Need a deser wegetariański? Gruszka Tarte Tatin może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Gruszkowa Tatin, Tarta Gruszkowa Tatin, oraz Tarta Gruszkowa Tatin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Płaszcz 10-calowy Patelnia żeliwna z 1 1/2 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Na patelnię posypać 6 łyżkami cukru. Ułóż 7 połówek gruszki, pokrój boki w górę, w kółko na patelni; pozostałą część gruszki umieść na środku. Przykryj patelnię i umieść na średnim ogniu. Gotować, bez mieszania, przez 15 minut lub do momentu, aż mieszanina cukru będzie bąbelkowa i karmelizowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Umieść patelnię w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Piec w temperaturze 400 przez 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Umieść 1 1/2 łyżeczki masła i oleju w misce. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej przez 30 sekund lub do roztopienia masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Lay 1 arkusz phyllo poziomo na płaskiej powierzchni roboczej; pędzel lekko mieszaniną masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
8
Posypać 2 łyżeczki cukru równomiernie filo.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
9
Ułożyć następny arkusz filo pionowo na pierwszym. Powtórz procedurę dwa razy z pozostałą mieszaniną masła, cukrem i phyllo, kończąc na phyllo. Złóż krawędzie, aby utworzyć 9-calowe koło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
10
Umieścić koło phyllo na patelni nad gruszkami, delikatnie naciskając.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Piec w 400 przez 16 minut lub do napełniania jest bąbelkowy i skorupa jest rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Umieść talerz do góry nogami na patelni; Odwróć tartę na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Tarta pokroić na 6 klinów. Wierzch każdego klina z 1 1/2 łyżeczki crme frache.
15
Uwaga na wino: Dopasuj tę tartę do Muscat de Beaumes de Venise, 2006, z Domaine Durban (26 USD). Wypełniona nieziemskim zapachem gruszek i słodkich cytrusów, zrównoważona i jasna kwasowość wina to oczyszczająca podniebienie kropla złota. - Alexander Spacher
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
GruszkaGruszka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn