Tarta czekoladowo-czekoladowa z migdałami klonowymi

Tarta czekoladowo-czekoladowa z migdałami klonowymi
Tarta czekoladowo-czekoladowa z migdałami klonowymi może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 510 kalorii, 6G białka, oraz 33g tłuszczu. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz miód, słodko-gorzką czekoladę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Tarta czekoladowo-czekoladowa z migdałami klonowymi, Tarta z białej czekolady i malin, z migdałami i pistacjami, oraz Tarta z gorzkiej czekolady i pomarańczy z prażonymi migdałami.

Instrukcje

1
Pulse kakao w proszku, cukier, sól, I1 1/4 szklanki mąki w maszynce do łączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Dodać masło; pulsować, aż mieszanina będzie przypominała suchy posiłek. Ubij żółtko i 3 łyżki wody lodowej w małej misce; dodaj do mieszanki mąki i pulsuj, aż ciasto po prostu się połączy.Uformuj dysk o grubości 3/4", owiń szczelnie w plastik i schłodź do jędrności, co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Rozwałkować ciasto na alightly mąki powierzchni do 12 " rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
5
Przenieść patelnię do tarty; podnieść krawędzie i pozostawić ciasto na patelnię, a następnie delikatnie nacisnąć na krawędź patelni. Trim ciasta, pozostawiając około 1 " zwis. Wchodzisz w zwis; naciśnij, aby przylegać. Prickbottom z widelcem. Schłodzić w zamrażarce 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
6
Linia ciasto z pergaminem papieru lub ciężkich-dutyfil, pozostawiając 1 1/2" zwis. Napełnij masą lub suszoną fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
7
Umieścić na arimmed blachy do pieczenia i piec aż crustis suche na brzegach, o 30 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
8
Usuń pergamin i wagi i bakeuntil skorupa jest jędrna i wygląda sucho na całym, 5-10minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
9
Przenieś patelnię do stojaka z drutui niech skorupa ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
DO przodu: ciasto można zrobić 2 dni; przechowywać w lodówce. Skorupa może być pieczona 1 dzień wcześniej; przechowywać szczelnie opakowane w roomtemperatura.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
CiastoCiasto
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. migdały Tost na blasze do pieczenia, mieszając od czasu do czasu, aż lekko ciemnieje, 6-8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Ochłoń.
3
Przynieś migdały, cukier klonowy, maplesyrup, sól i 1/4 szklanki wody do wrzenia w rondlu amedium. Zmniejszyć ogień i gotować, często mieszając, aż mieszanina zmieni mahoń, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier KlonowyCukier Klonowy
MigdałyMigdały
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Wyjmij garnek z ognia i energicznie mieszajnietylkie migdały są pokryte krystalizowanymsugar (będą wyglądać piaszczysto).
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Rozprowadzić na blasze do pieczenia wyłożonej apergaminem; ostudzić, thencoarsly posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
DO przodu: orzechy mogą być kandyzowane 2 tygodniahead. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
1
Połącz czekoladę i masło w dużej żaroodpornej misce. Przynieś krem, miód i sól do wrzenia w małymsaucepan, ubijając, aby rozpuścić miód.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
MiódMiód
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Mieszanka Pourcream nad mieszaniną czekolady; odstawić 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
3
Ubijać, aż czekolada zostanie roztopiona i mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wlać nadzieniedo skorupy i schłodzić, aż Zestaw, co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
5
Top tarta z migdałami klonowymi tuż przed zamówieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Syrop KlonowySyrop Klonowy
6
DO przodu: tarta może być wykonana 2 dni; przykryć i schłodzić. Doprowadzić do pokojutemperatura przed podaniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn