Tarta czekoladowa z kandyzowanymi żurawinami może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 508 kalorii, 5G białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz półsłodką czekoladę, śmietanę do bicia, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Kora saltine z białej czekolady z kandyzowanymi pistacjami i suszoną żurawiną, Tarta czekoladowa z kandyzowaną skórką Klementynki, oraz Tarta migdałowa, czekoladowa i kumkwatowa z kandyzowanymi kumkwatami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Mąkę, cukier i sól wymieszać w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
2
Dodać masło i pokroić, włączając/wyłączając, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
3
Dodać 2 1/2 łyżki wody, żółtka i wanilii. Mieszamy aż do utworzenia wilgotnych grudek, dodając więcej wody przez 1/2 łyżki stołowej, jeśli są suche. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w plastik; schłodzić co najmniej 2 godziny. (Można dokonać 2 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Wanilia
Ciasto
Woda
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
4
Pozwól lekko zmiękczyć przed rozwałkowaniem.)
5
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 13-do 14-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
7
Przenieś ciasto na patelnię o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
8
Wytnij zwis ciasta do 3/4 cala; zwis złożyć i nacisnąć, tworząc boki, które rozciągają się 1/4 cala nad górną częścią patelni. Przekłuj skórkę widelcem. Zamrozić 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Piec ciasto 15 minut. Jeśli boki skorupy spadają, Naciśnij z tyłu widelca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Piec ciasto, aż zacznie brązowieć, o 15 minut dłużej. Spoko na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Krem zagotować na wolnym ogniu w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodać czekoladę i ubić na gładką masę; ubić likierem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Likier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Wlać nadzienie do skorupy. Przechowywać w lodówce, aż do napełniania jest firma, co najmniej 2 godziny i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
1
Rozgrzej piekarnik do 191°. Spray obramowane blachy do pieczenia z nonstick spray. Wrzucić żurawinę i cukier w średniej misce, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Piec, aż jagody rozmrożone i większość cukru rozpuszcza się, o 5 minut dłużej. Schłodzić na arkuszu 5 minut. Łyżka jagód na szczycie nadzienia; skropić syropem z arkusza. Chill 1 godzina. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)