Tarta czekoladowa z kandyzowaną skórką Klementynki
Tarta czekoladowa z kandyzowaną skórką Klementyny może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 516 kalorii, 4G białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka cukru, dekoracji: kandyzowana skórka klementynki, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kandyzowana Skórka Pomarańczowa Pokryta Czekoladą, Czekoladowe dzbanki jogurtowe de Creme z kandyzowaną skórką pomarańczową, oraz Chleb gazowany z ciemną czekoladą i kandyzowaną skórką pomarańczową.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko oil tart pan.
W misce wymieszaj razem okruchy biszkoptów, cukier i masło, a następnie równomiernie naciśnij mieszaninę okruchów na dno patelni.
Piec ciasto 10 minut, a następnie całkowicie ostudzić na patelni na stojaku.
Lekko ubić żółtka w małej misce. Doprowadzić śmietanę na wolnym ogniu w 2-quart ciężki rondel i zdjąć z ognia.
Dodać około jednej trzeciej gorącej śmietany do żółtek w wolnym strumieniu, stale ubijając, a następnie wlać mieszaninę żółtkową do pozostałej śmietany,ubijając.
Gotować krem na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż będzie wystarczająco gruby, aby pokryć tył łyżki i rejestruje 77° na termometrze, 1 do 2 minut (nie pozwól gotować).
Zdjąć z ognia i dodać posiekaną czekoladę, ubijając do gładkości, a następnie ubić w posiekanej kandyzowanej skórce.
Wylać nadzienie równomiernie na skórkę i schłodzić tartę, odsłoniętą, aż będzie jędrna, co najmniej 2 godziny.
Usuń stronę patelni i podawaj tartę schłodzoną lub w chłodnej temperaturze pokojowej.
Tarta może być schłodzona do 1 dnia (24 godziny). Przykryć luźno po napełnieniu.