Tarta czekoladowa, karmelowa i orzechowa

Tarta czekoladowa, karmelowa i orzechowa
Czekolada, karmel, i tarta orzechowa może być tylko deser, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 539 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wody z lodem, ciężka śmietana do ubijania, orzechy włoskie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Tarta karmelowo-orzechowa z polewą czekoladową, Czekoladowa Tarta Orzechowa Karmelowa (Bezglutenowa, Bez Ziarna, Wegańska), oraz Karmelowa Tarta Orzechowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać mąkę i sól w procesorze 5 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
2
Dodać masło do procesora. Za pomocą włączania / wyłączania mieszaj, aż powstanie gruba Mączka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3
Dodaj 4 łyżki wody z lodem. Mieszaj, aż ciasto zacznie się łączyć, dodając więcej lodowatej wody przez łyżeczki do herbaty, jeśli wyschnie. Zbierz ciasto; spłaszczyć na dysku. Owinąć; schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
4
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 14-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
5
Przenieś ciasto na patelnię o średnicy 11 cali z wyjmowanym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
6
Odciąć wszystkie, ale 1/2 cala zwisu. Złóż zwis i naciśnij, tworząc podwójne grube boki. Przekłuć skórkę widelcem; schłodzić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
7
Rozgrzej piekarnik do 204°. Wyłóż skorupę folią; wypełnij suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
8
Piec 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Usunąć folię i fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Piec do złotego, naciskając z tyłu widelca, jeśli pęcherzyki skorupy, o 20 minut dłużej. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Wymieszać 1 szklankę cukru i 1/4 szklanki wody w dużym dużym rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło. Doprowadzić do wrzenia, szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta. Gotować bez mieszania, aż głęboki bursztynowy kolor, wirowanie patelni od czasu do czasu, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Wyjąć z ognia; dodać śmietanę (mieszanina będzie bąbelki). Odstawić patelnię na małym ogniu; ubić karmel na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
3
Dodaj masło, miód i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
MiódMiód
4
Ubijać, aż sos lekko zgęstnieje, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Zdjąć z ognia.
6
Dodać całą czekoladę; ubijać na gładką masę. Wymieszać z orzechami.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Rozprowadzić nadzienie w skorupie. Tarta schłodzić do jędrności, co najmniej 3 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
8
Podawać z lodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn