Czekolada, karmel, i tarta orzechowa może być tylko deser, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 539 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wody z lodem, ciężka śmietana do ubijania, orzechy włoskie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Tarta karmelowo-orzechowa z polewą czekoladową, Czekoladowa Tarta Orzechowa Karmelowa (Bezglutenowa, Bez Ziarna, Wegańska), oraz Karmelowa Tarta Orzechowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszać mąkę i sól w procesorze 5 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sól
2
Dodać masło do procesora. Za pomocą włączania / wyłączania mieszaj, aż powstanie gruba Mączka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
3
Dodaj 4 łyżki wody z lodem. Mieszaj, aż ciasto zacznie się łączyć, dodając więcej lodowatej wody przez łyżeczki do herbaty, jeśli wyschnie. Zbierz ciasto; spłaszczyć na dysku. Owinąć; schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ciasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
4
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 14-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
5
Przenieś ciasto na patelnię o średnicy 11 cali z wyjmowanym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
6
Odciąć wszystkie, ale 1/2 cala zwisu. Złóż zwis i naciśnij, tworząc podwójne grube boki. Przekłuć skórkę widelcem; schłodzić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
7
Rozgrzej piekarnik do 204°. Wyłóż skorupę folią; wypełnij suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Suszona
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Piekarnik
8
Piec 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
Usunąć folię i fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
10
Piec do złotego, naciskając z tyłu widelca, jeśli pęcherzyki skorupy, o 20 minut dłużej. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Wymieszać 1 szklankę cukru i 1/4 szklanki wody w dużym dużym rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło. Doprowadzić do wrzenia, szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta. Gotować bez mieszania, aż głęboki bursztynowy kolor, wirowanie patelni od czasu do czasu, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Patelnia Z Sosem
Patelnia
2
Wyjąć z ognia; dodać śmietanę (mieszanina będzie bąbelki). Odstawić patelnię na małym ogniu; ubić karmel na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmel
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
3
Dodaj masło, miód i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Masło
Miód
4
Ubijać, aż sos lekko zgęstnieje, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Zdjąć z ognia.
6
Dodać całą czekoladę; ubijać na gładką masę. Wymieszać z orzechami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Orzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
7
Rozprowadzić nadzienie w skorupie. Tarta schłodzić do jędrności, co najmniej 3 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala