Tarta Cytrynowa Sunny Meyer
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Sunny Meyer Lemon Tart może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 327 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, sól, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 371 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Tarta Cytrynowa Cała Meyer, Tarta Z Twarogiem Cytrynowym Meyer, oraz Tarta Meyer Lemon Macadamia Nut dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika na niższą pozycję środkową i rozgrzej piekarnik do 218°. gdy piekarnik jest gotowy, ułóż schłodzoną skorupę tarty folią lub papierem do pergaminu i napełnij ciężarami (do tego ponownie używam suszonej fasoli) i piecz na najniższym stojaku piekarnika przez 15 minut.
Usuń wagi i liniowej, włączyć tart, i piec, aż dno skorupy jest złoty brąz (lub nieco lżejszy, jeśli wolisz, że styl), o 10 protokół.
Wyjąć skorupę ciasta z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Napełnij jedną czwartą dużego garnka wodą i przynieś wodę do gotowania na wolnym ogniu.
Umieść miskę na górze, aby upewnić się, że pasuje bez dotykania wody. Ustaw miskę na blacie i dodaj sok z cytryny, skórkę z cytryny, skrobię kukurydzianą, żółtka i jajko, 1 szklankę cukru i sól.
Trzepaczka do połączenia.
Umieść miskę z powrotem nad garnkiem gotującej się wody i ubijaj, aż mieszanina zgęstnieje do konsystencji budyniu, 15-20 minut.
Ubij masło, aż całkowicie rozpuści się w twarogu.
Wlać przez sitko o drobnych oczkach do schłodzonej skorupy tarty i schłodzić przez co najmniej 4 godziny.
Gdy tarta wystygnie, doprowadzić rondel napełniony 1/4 z wodą do gotowanego na wolnym ogniu.
Dodać białka i pozostały 1/2 szklanki cukru do miski miksera stojącego.
Ubijaj na średniej prędkości, aż zaczną tworzyć się miękkie szczyty.
Wyjmij miskę z miksera stojącego i ustaw nad gotującą się wodą.
Ubijać ręcznie, aż mieszanina osiągnie 60°, jak zarejestrowano na termometrze natychmiastowego odczytu. Ostrożnie zwrócić miskę do miksera stojącego i ubić bezę na dużej prędkości, aż stanie się gruba i błyszcząca i utrzymuje mocne szczyty.
Przenieś bezę do worka z rurkami wyposażonego w karbowaną końcówkę i rurki na schłodzoną tartę. Rozgrzej piekarnik na ustawienie broil. Gdy brojler jest gorący, umieścić tarta bezpośrednio pod nim i uważnie obserwować bezy do brązowego. Gdy jest ma, wyjąć tartę z piekarnika i schłodzić, aż będziesz gotowy do podania. Jeśli chcesz, udekoruj tartę kandyzowaną skórką z cytryny.