Przepis cytrynowa tarta może być wykonana w mniej więcej 1 godzinę i 55 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 752 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.56 za porcję. Świetnie sprawdza się jako deser. 168 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz skórkę z cytryny, cukier granulowany, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Tarta Cytrynowa, Poważnie Tarta Cytrynowa, oraz Tarta Z Całą Cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieścić skórkę z cytryny w rondlu i przykryć wodą o 1/2 cala. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne Nonpareile
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Zdjąć z ognia, spuścić wodę. Napełnij ponownie wodą i powtórz. Doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia, a następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3
Ponownie dodać wodę, tym razem dodając również cukier. Dusić 30 minut, odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1
Rozłóż skórkę na arkuszu pergaminu.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
2
Pozostawić do wyschnięcia na noc w temperaturze pokojowej (nie wkładać do lodówki). (Wskazówka: jeśli owiniesz pasma skórki wokół pałeczki i pozostawisz je do wyschnięcia, a następnego dnia, kiedy je rozpakujesz, będą miały kręconą formę.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos
3
Następnego dnia wrzucić skórkę z odrobiną cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
1
Mąkę, sól i cukier puder ubić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-up
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj masło i użyj (czystych) palców lub użyj blendera do ciasta, aby wymieszać masło z mąką, aż ciasto utworzy łuszczące się okruchy i grudki. Upewnij się, że cała mąka jest pokryta masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Drewnianą łyżką wymieszać jajko, 1/4 łyżeczki ekstraktu migdałowego i 1 łyżeczkę skórki cytrynowej. Dalej mieszaj, aż ciasto zbryli się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olejek Cynamonowy, Opcjonalnie
Srebrne Nonpareile
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
4
Schłodzić skórkę tartą: uformować kulkę, spłaszczyć na dysk, owinąć w plastik, przechowywać w lodówce co najmniej godzinę lub do 2 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
5
Rozgrzać piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Rozwałkować ciasto: jeśli ciasto wystygło przez noc, pozostawić w temperaturze przez co najmniej 10-15 minut przed przystąpieniem do pracy z nim. Dzięki temu ciasto rozluźnia się na tyle, że staje się nieco giętkie przed rozwałkowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Rozwałkuj ciasto, posypując ciasto i powierzchnię toczenia niewielką ilością mąki, lub możesz rozwałkować ciasto między dwoma arkuszami papieru pergaminowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
8
Rozwałkuj ciasto na okrąg o średnicy 2 cali szerszy niż patelnia do tarty (około 12-calowej rundy).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
9
Ciasto wcisnąć na patelnię. Użyj wałka do ciasta, aby wyrównać ciasto wzdłuż krawędzi patelni. Zamrozić na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Smażone Krewetki, Obrane
10
Wstępnie upiec ciasto z tartą skórką:
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Umieść folię aluminiową na folii i delikatnie uformuj ją do ciasta na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Smażone Krewetki, Obrane
12
Dodaj ciężarki do ciasta (suszona fasola, cukier, ryż lub ceramiczne ciężarki do ciasta).
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Suszona
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
13
Piec w temperaturze 350 ° F przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
14
Wyjmij z piekarnika, podnieś boki folii aluminiowej, aby usunąć ciężary ciasta, i niech skorupa ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
15
Zrobić nadzienie z twarogu cytrynowego: roztopić masło i crème fraîche razem na podwójnym kotle, mieszając, aby połączyć. (Jeśli nie masz podwójnego kotła, przynieś kilka cali wody do gotowania na wolnym ogniu w rondlu, umieść miskę ze stali nierdzewnej lub pyrex na górze rondla, upewniając się, że dno miski nie dotyka gotującej się wody.)
Tarta cytrynowa może być połączona z kremowym Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.