Tarta Crème Brûlée
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tarty Crème Brûlée. Ten przepis służy 8 i kosztuje 86 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 399 kalorii. Jeśli masz pod ręką lodowatą wodę, cukier, śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta Turbinado Creme Brulee, Morelowa tarta crème brûlée, oraz Tarta Brzoskwiniowa Crème Brûlée.
Instrukcje
Wymieszać mąkę, cukier i sól w dużej misce (lub pulsować w robocie kuchennym). Zmiksuj masło opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsem), aż mieszanina będzie przypominała grubą potrawę z mniej więcej grudkami masła o wielkości grochu.
Dodaj 3 łyżki wody i wymieszać z mąką (lub impuls) aż włączone.
Delikatnie wyciśnij niewielką garść ciasta: jeśli nie trzyma się razem, dodaj wodę, 1/2 łyżki na raz, mieszając (lub pulsując) po każdym dodaniu. Nie przepracować ciasto lub ciasto będzie trudne.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na 8 porcji. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję jednym ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zbierz ciasto w kulkę, a następnie spłaszczyć na 5-calowym dysku. Schłodzić ciasto, owinięte w folię, aż będzie twarde, co najmniej 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta w 13-calową rundę. Dopasuj ciasto do patelni i złóż zwis do wewnątrz, aby wzmocnić bok. Schłodzić do firmy, o 30 minut.
Lekko nakłuć dno skorupy widelcem, następnie ułóż pergaminem lub folią i wypełnij ciężarami ciasta.
Piec, aż krawędź będzie blady złoty i strona jest ustawiona, 20 do 25 protokół.
Ostrożnie usunąć wagi i pergamin i piec powłoki do złotego, 10 do 15 minut więcej.
Wyjmij skorupę tarty z piekarnika i zmniejsz temperaturę do 149°.
Podczas gdy skorupa piecze, podziel ziarno wanilii wzdłuż i zeskrobuj nasiona na ciężki średni rondel z końcówką noża do parowania.
Dodaj pod do rondla ze śmietaną i mlekiem.
Podgrzać na średnim ogniu do gorąca, a następnie niech strome off ciepła 30 minut.
Żółtka, całe jajko, 6 łyżek cukru i sól ubić w ćwiartce miarki, następnie ubić na masę śmietanową, aż będzie gładka. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach z powrotem do miarki.
Umieścić skorupę tarty (w patelni) w 4-stronnej patelni z blachy. Wstawić do piekarnika, a następnie wlać krem do skorupki.
Piec, aż tylko ustawić, ale nadal lekko chwieje się w centrum, 30 do 35 minut (krem będzie nadal ustawić, jak ostygnie).
Wyjąć tartę z blachy i ostudzić na półce 30 minut.
Wyjąć stronę patelni i ostudzić do temperatury pokojowej, około 1 godziny więcej.
Tuż przed podaniem, posypać pozostałe 2 łyżki cukru równomiernie na wierzchu tarty. Przenieś płomień palnika równomiernie tam iz powrotem tuż nad wierzchem tarty, unikając skorupy, aż cukier będzie karmelizowany i lekko rumiany.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
* Ciasto można schłodzić 1 tydzień.* Tarta, bez karmelizowanego wierzchu, może być wykonana 1 dzień wcześniej, a następnie schłodzona (luźno przykryta raz ostygnie). Delikatnie zmyć wilgoć z powierzchni przed karmelizacją.