Tarta cebulowa Vidalia z boczkiem, lokalnym miodem i świeżym tymiankiem
Vidaliańska tarta cebulowa z boczkiem, lokalnym miodem i świeżym tymiankiem wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 359 kalorii, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 92 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 55 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli i pieprzu, lokalnego miodu, cebuli vidalian i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Vidaliańska tarta cebulowa z boczkiem, lokalnym miodem i świeżym tymiankiem, Bezglutenowa Tarta Z Figami I Malinami Mascarpone Z Lokalnym Miodem, oraz Vidalian Dip Cebulowy Z Boczkiem Kruszy.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, mieszaj mąkę, masło i sól w misce robota kuchennego wyposażonego w plastikowe ostrze, aż masło będzie wielkości małego groszku-około dziesięciu impulsów. Stopniowo mżawka w lodowatej wodzie podczas pulsowania. Potrzebna ilość zależy od wilgotności mąki.
Dodaj tylko tyle wody, aby ciasto uformowało luźną kulkę. Ciasto obrócić na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i szybko uformować ciasto na krążek o grubości 1 cala. Owinąć folią i przechowywać w lodówce przez 30 minut (lub do trzech dni) na odpoczynek. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni około 20 minut przed planujesz upiec tartę.
W międzyczasie przygotuj nadzienie.
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu.
Dodaj boczek w jednej warstwie i gotuj, obracając w razie potrzeby, aż boczek będzie chrupiący i tłuszcz zostanie wytopiony.
Usuń boczek, aby osuszyć na papierowych ręcznikach do ostygnięcia, siekając grubo, gdy ostygnie na tyle, aby obsłużyć. Rezerwa 2 łyżki tłuszczu boczku (odrzucając resztę lub używając do innego celu)na patelni i zmniejszyć ogień do średniej.
Dodać cebulę, sól, pieprz i tymianek. Gotować na średnim ogniu, aż cebula zmięknie, często mieszając, o 15 protokół. Nie pozwól cebuli brązowy!
Dodaj wino i zwiększ ciepło do średnio-wysokiego. Gotować, aż wino gotuje się do glazury, o 3 protokół. Zmniejszyć ogień do średnio-niskich i dodać miód i zarezerwowane posiekany boczek. Wymieszać i gotować 5 minut więcej.
Usuń mieszaninę cebuli z ognia i łyżką do płytkiej patelni; przechowywać w lodówce do ostygnięcia. Po ostygnięciu odcedzić nadmiar soków z patelni i wymieszać z jajkiem i śmietaną. Dostosuj przyprawy w razie potrzeby.
Aby złożyć, zwinąć zarezerwowane ciasto do grubości 1/4 cala. Wyłożyć patelnię z ciastem i uformować równe krawędzie. Przechowywać w lodówce kolejne 10 minut, następnie wyłożyć ciasto z pergaminem i wypełnić ciężarami ciasta.
Piec 20 do 25 minut, lub do lekko rumiane.
Wyjąć papier i wagi i piec kolejne 15 do 20 minut, aby brązowy dno. Pozostawić do ostygnięcia lekko przed napełnieniem. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni. Wypełnić ciasto z mieszaniny cebuli i piec, aż złoty kolor i nadzienie jest ustawiony, o 35 protokół.
Z książki kucharskiej Southern Farmers Market Holly Herrick. Tekst © 2009 Holly Herrick; zdjęcia © 2009 Rick McKee. Przedruk za zgodą Gibbsa Smitha.