Tarta Caprese
Tarta Caprese wymaga mniej więcej 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.19 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, masło, ciasto ciasto, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Tarta Caprese, Tarta Caprese, oraz Tarta Caprese Neely.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 12 indywidualnych patelni tartlet z wyjmowanym dnem
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Aby złożyć tartlets: wziąć Patelnie tart i szczotką z masłem i obficie posypać mąką kukurydzianą.
Rozwałkuj ciasto do grubości 1/8 cala i pokrój na 12 indywidualnych tart. Kręgi ciasta powinny być większe niż patelnia, aby pasowały prawidłowo.
Ułożyć rund ciasta w patelniach i naciśnij do wypełnienia w rogach. Przyciąć nadmiar ciasta.
Spody skorupy ciasta posmarować oliwą z oliwek i posypać serem.
Piec przez 6 minut, aż dno jest gotowane, ale blond.
Plastry pomidora posypać solą.
Warstw plasterki pomidora i plasterki mozzarelli na patelni, nakładając kawałki w kółko, aż wszystkie składniki są używane. Doprawić solą i pieprzem.
Piec tarty przez 15 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Tuż przed podaniem udekorować wierzch rozdartą bazylią.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.