Tarta Bezowa Key Lime
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 292 kalorie, 7G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Jeśli 69 centów za porcję spada w budżecie, tarta bezowa z limonką może być super Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka zwykłego soku z limonki, niebielona mąka uniwersalna, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta Bezowa Z Limonką, Tarta Bezowa Z Limonką, oraz Tarta Bezowa Z Limonką.
Instrukcje
Ubij jajka, żółtka,cukier, sok z limonki, sok z cytryny i grubą sól w metalowej misce. Ustaw miskę nad średnimiosłonek gotującej się wody (nie pozwól, aby kubek miski dotykał wody).
Ubijakostatnio, aż twaróg lekko zgęstnieje istant-Czytaj termometr włożony do twarożków 60° przez 3 minuty, 5 do 6 minut (nie pozostawić do wrzenia).
Usunąć łuskę z wody. Stopniowo ubijaj masło po kilka kostek na raz, aż będzie gładkie, pozwalając kostkom masła stopić się przed dodaniem więcej. Odcedzić twaróg przez drobne sito w małej misce. Naciśnij folię bezpośrednio na powierzchnię twarogu i chłód overnight.DO AHEAD: twarog Limonkowy może być wykonany 2 dniahead. Przechowywać w lodówce.
Za pomocą miksera elektrycznego, beatbutter, Serek i cukier w mediumbowl do gładkiej.
Dodać mąkę i sól i obrać tylko do wymieszania. Zbierz ciasto do kulki; spłaszczyć na dysku. Owinąć w folię iChill co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: może być wykonany1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce. Lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed rozwałkowaniem.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozwałkować doughon lekko mąki powierzchni roboczej do 11-to12-calowy Okrągły.
Przenieś na 9-calową patelnię z wyjmowanym dnem. Naciśnij ciasto ontobottom i się boki patelni. Trim doughoverhang do 1/2 cala, a następnie złożyć zwis w, tworząc podwójne grube boki rozciągające 1 / 4inch powyżej boków patelni. Przekłuj skórkę widelcem. Zamrozić skórkę 20 minut.
Skórka z linii z folią; wypełnić suszoneśrodki lub ciężarki ciasto.
Piec, aż skorupa jest ustawiona, o 25 protokół.
Usunąć folię i fasolę.Kontynuuj piec, aż skorupa będzie złoty igotowane przez, o 20 minut dłużej.Chłodne skórki całkowicie w patelni na stojaku.
Rozłóż twaróg równomiernie w upieczonej skórce. Chill, robiąc bezę.
Za pomocą miksera elektrycznego, beategg białka w dużej misce na średniej prędkościuntil spieniony. Zwiększ prędkość do średnio wysokich i bij, aż utworzą się miękkie szczyty.Stopniowo dodawać cukier i cukier puder 1 łyżka na raz; ubijać, aż beza będziebardzo gęsta i błyszcząca, około 5 minut. Beatin wanilia i gruba sól koszerna.
Łyżka bezy w dollops na szczycie twarogu, a następnie rozprowadzić i obrócić dekoracyjnie nożem. Używając palnika kuchennego, brązowieją się w plamy, tworząc białe i zimne szczyty i doliny. Schłodzić co najmniej 1 godzinę przed podaniem. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Ułożyć talerz tartonowy i podawać.