Tarta bezowa cytrynowo-malinowa

Tarta bezowa cytrynowo-malinowa
Tarta bezowa cytrynowo-malinowa to deser, który serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 338 kalorii. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 18 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, masło, jajka i 2 żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Cytrynowa tarta bezowa dla dwojga, Cytrynowa Tarta Bezowa, oraz Babeczki Malinowo-Cytrynowe Bezowe.

Instrukcje

1
Whizz mąkę, masło i łyżeczki soli w procesorze, aż dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
2
Dodajemy cukier, pulsujemy, dodajemy żółtka i 4 łyżeczki zimnej wody. Pulsuj do ciasta, wywracaj na powierzchnię roboczą, a następnie szybko zagniataj, aż będzie gładka. Wyłożyć blachę o wymiarach 35 x 12 cm (mierzone od góry) wsuwając ciasto do blach palcami. Szczypta zwis ze wszystkich stron. Schłodzić na blasze do pieczenia schłodzić przez 30 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Blachę wyłożyć pergaminem do pieczenia i fasolą do pieczenia, a następnie piec na ślepo przez 15 minut. Wyjmij papier i fasolę do pieczenia, a następnie piecz przez 10-15 minut, aż będzie złocisty i piaszczysty. Pozostawić do ostygnięcia. Przyciąć boki za pomocą ząbkowanego noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
W międzyczasie na nieprzywierającą patelnię włożyć twaróg cytrynowy, a następnie ubić jajka i żółtka. Powoli doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, stale mieszając, aż mieszanina staje się naprawdę gruba i ciemnożółta, około 10 minut. Łyżkę do miski, przykryć powierzchnię folią spożywczą i całkowicie ostudzić. Ciasto i nadzienie można przygotować do dnia poprzedzającego.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Rozsypać 175 g malin na bazie, a następnie łyżką ostudzonego twarogu cytrynowego. Teraz zrobić bezę: białka ubić w dużej, czystej misce na sztywność, następnie dodać cukier w 2 partiach, ubijając z powrotem do lśniących, sztywnych szczytów za każdym razem. Złożyć w occie i kukurydzianymlour. Zawijamy bezę na twaróg i maliny, następnie pieczemy 10 minut, aż beza będzie lekko złocista. Ostudzić przez 20 minut, a następnie wyjąć z puszki na talerz do serwowania. Pozostałe maliny rozsypać, a następnie odkurzyć cukrem pudrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje do tarty. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn