Tarta bezowa cytrynowo-malinowa to deser, który serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 338 kalorii. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 18 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, masło, jajka i 2 żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Cytrynowa tarta bezowa dla dwojga, Cytrynowa Tarta Bezowa, oraz Babeczki Malinowo-Cytrynowe Bezowe.
Instrukcje
1
Whizz mąkę, masło i łyżeczki soli w procesorze, aż dobrze.
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sól Do Obramowania Szkła
2
Dodajemy cukier, pulsujemy, dodajemy żółtka i 4 łyżeczki zimnej wody. Pulsuj do ciasta, wywracaj na powierzchnię roboczą, a następnie szybko zagniataj, aż będzie gładka. Wyłożyć blachę o wymiarach 35 x 12 cm (mierzone od góry) wsuwając ciasto do blach palcami. Szczypta zwis ze wszystkich stron. Schłodzić na blasze do pieczenia schłodzić przez 30 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
3
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Blachę wyłożyć pergaminem do pieczenia i fasolą do pieczenia, a następnie piec na ślepo przez 15 minut. Wyjmij papier i fasolę do pieczenia, a następnie piecz przez 10-15 minut, aż będzie złocisty i piaszczysty. Pozostawić do ostygnięcia. Przyciąć boki za pomocą ząbkowanego noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
W międzyczasie na nieprzywierającą patelnię włożyć twaróg cytrynowy, a następnie ubić jajka i żółtka. Powoli doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, stale mieszając, aż mieszanina staje się naprawdę gruba i ciemnożółta, około 10 minut. Łyżkę do miski, przykryć powierzchnię folią spożywczą i całkowicie ostudzić. Ciasto i nadzienie można przygotować do dnia poprzedzającego.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, Obrane
6
Rozsypać 175 g malin na bazie, a następnie łyżką ostudzonego twarogu cytrynowego. Teraz zrobić bezę: białka ubić w dużej, czystej misce na sztywność, następnie dodać cukier w 2 partiach, ubijając z powrotem do lśniących, sztywnych szczytów za każdym razem. Złożyć w occie i kukurydzianymlour. Zawijamy bezę na twaróg i maliny, następnie pieczemy 10 minut, aż beza będzie lekko złocista. Ostudzić przez 20 minut, a następnie wyjąć z puszki na talerz do serwowania. Pozostałe maliny rozsypać, a następnie odkurzyć cukrem pudrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-up
Z 50 Kaloriami
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje do tarty. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.