Tarta bez fuss z szynką i crème fraîche
Niefrasobliwa tarta z szynką i crème fraîche wymaga z grubsza 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 717 kalorii. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga pietruszki z płaskim liściem, jajka, crème fraîche i pieczonej szynki. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest całkiem dobre. Tarta czekoladowa z crème fraîche i malinami, Tarta Z Wędzonym Łososiem Crème Fraîche, oraz Bzu Crème Fraîche Tarta Z Brytyjskimi Truskawkami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 220C / wentylator 200C / Gaz
Umieścić ciasto na blasze do pieczenia i wynik linii około 3 cm wewnątrz, aby utworzyć obramowanie. Z widelcem, ukłucie tylko w granicy.
Posmaruj wszystko roztrzepanym jajkiem.
Piec ciasto przez 12 minut, aż dobrze wyrośnie.
Rozłóż creme fraiche w granicach ciasta, dopraw pieprzem i wróć do piekarnika na kolejne 8-10 minut.
Wyjąć z piekarnika, gdy jest dobrze zabarwiony, przykryć pokrojoną szynkę, a następnie posypać natką pietruszki.
Podawać z pieczonymi warzywami lub pomidorami i sałatką z czerwonej cebuli.