Tarka Ziemniaczana
Zapiekanka ziemniaczana to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 247 kalorii. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać bulion, cebula, ziemniaki russet, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako niedrogi dodatek. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Gratin Dauphinois (Zapiekanka Ziemniaczana), Zapiekanka Dauphinois o Smaku szałwiowym z ziemniakami, słodkimi ziemniakami i P, oraz Tarka Ziemniaczana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w średnim rondlu.
Dodać cebulę i tymianek, doprawić solą i pieprzem i gotować, aż zmięknie.
Obficie masło 9-na-13-calowe szklane naczynie do pieczenia.
Połowę ziemniaków rozłożyć w naczyniu do pieczenia i dobrze doprawić solą i pieprzem.
Cebulę rozłożyć na wierzchu i przykryć pozostałymi ziemniakami. Dobrze doprawić solą i pieprzem.
Gorący wywar wylać na ziemniaki i delikatnie nacisnąć, aby wyrównać.
Piec w górnej trzeciej części piekarnika przez 1 godzinę, lub do miękkości w całym i chrupiące na górze.