Tarka Z Rzepy
Rzepa Gratin może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 215 kalorii. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 673 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz młodą rzepę,, chleb, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tarka Z Rzepy, Tarka Z Rzepy, oraz Tarka Z Rzepy.
Instrukcje
Surowe plastry rzepy blanszować: Rozgrzej piekarnik do 163°. surowe plastry rzepy blanszować w osolonej wrzącej wodzie przez 3 minuty.
Chleb, plastry rzepy, cebula, ser w naczyniu do zapiekania: Wnętrze naczynia do zapiekania zalać oliwą z oliwek.
Ułożyć warstwę chleba na dnie naczynia żaroodpornego.
Warstwę na połowie plasterków rzepy w jednej warstwie, doprawić solą i pieprzem.
Warstwa na wszystkich cebuli.
Dodaj kolejną warstwę chleba, rzepy i sera.
Ponownie posypać solą i pieprzem.
Umieść zapiekankę na górnym stojaku piekarnika.
Piec w temperaturze 325 ° F przez 25 minut. Przez ostatnie kilka minut, jeśli chcesz, a używasz patelni (metalowej lub ceramicznej), która może bezpiecznie poradzić sobie z temperaturami pieczenia, piecz przez kilka minut, aby brązowo u góry.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić przez 10 minut przed podaniem.