Tarka Korzeniowo-Warzywna
Korzeniowo-warzywna Gratin może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 201 kalorii. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Udaj się do sklepu i odebrać szyję dyni z dyni, słodkie ziemniaki, brukiew, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Tarka Z Warzyw Korzeniowych, Tarka korzeniowo-warzywna, oraz Tarka Z Warzyw Korzeniowych.
Instrukcje
Używając mandoliny, pokroić ziemniaki i squash wzdłuż 1/8 cala grubości. Pokrój rutabaga poprzecznie 1/8 cala grubości.
Spray 8-by-12-calowe szklane naczynie do pieczenia z gotowania sprayu. Ułóż połowę ziemniaków w naczyniu, nakładając je lekko; doprawić solą i pieprzem. Wierzch z połową brukiew i squasha, przyprawiając każdą warstwę. Powtórz nakładanie warstw.
Wlać bulion na i wokół warzyw.
Przykryć szczelnie folią i piec przez 1 godzinę, aż warzywa będą prawie miękkie po przekłuciu.
Zdjąć folię i wlać śmietanę na tarkę.
Piec przez około 30 minut dłużej, aż płyn zgęstnieje.
Panko wymieszać z olejem i doprawić solą i pieprzem; posypać tarką. Broil 3 cale od ciepła przez 2 minuty, aż złoty, obracając nawet brązowieje.
Odstawić zapiekankę na 10 minut, a następnie podawać.