Tarama z łososia wędzonego z chipsami Pita
Jedna porcja zawiera 81 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 9 i kosztuje $2.18 za porcję. Jeśli masz kawior z łososia, koperek, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarama Z Łososia Wędzonego Z Chipsami Pita, Chipsy Pita Z Chilli, Limonki I Wędzonej Papryki, oraz Pieczone Chipsy Pita-Zdrowe Przyprawione Chipsy Pita.
Instrukcje
Połączyć chleb i mleko w średniej misce.
Niech namoczyć 5 minut, rzucając do zwilżenia. Wycisnąć chleb, aby uwolnić mleko; rezerwy mleka.
Umieścić chleb w procesorze.
Dodaj kolejne 4 składniki; zmiksuj na gładką masę. Po uruchomieniu maszyny stopniowo dodawać 5 łyżek oliwy z oliwek; przenieść do średniej miski. Wymieszać w taramie, 2 łyżki koperku i tyle mleka przez łyżki stołowe, aby osiągnąć konsystencję do smarowania. Doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 6 godzin wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Wlać wystarczającą ilość oliwy z oliwek do dużej patelni na pokrycie dna.
Rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać Trójkąty pita i gotować, aż jasnobrązowy, o 2 protokół na stronę.
Przełożyć na ręczniki papierowe i osuszyć.
Miskę z łososiem tarama umieścić na środku półmiska.
Dekoruj kawiorem z łososia i koperkiem. Surround z chipsów pita i służyć. więcej informacji Tarama jest sprzedawany w wielu supermarketach i sklepach specjalistycznych żywności i greckich rynkach.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.