Taquitos z indyka i szpinaku
Taquitos z indyka i szpinaku to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 8. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 608 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz liście szpinaku, mascarpone, fasolę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 11 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Taquitos Z Indyka, Taquitos Ze Szpinakiem Z Kurczaka, oraz Zapiekane Taquitos Z Indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak piekarnika na środku piekarnika i rozgrzej do 400 stopni F. Spryskaj ciężką nieprzywierającą blachę do pieczenia sprayem do gotowania oleju roślinnego.
Rozgrzać olej na średnim ogniu w 12-calowej patelni. Ugotować cebulę, sól i pieprz, często mieszając, do miękkości, o 6 protokół.
Dodać indyka i kminek. Gotować, aż indyk jest gotowane przez, o 5 protokół.
Dodać szpinak i gotować, aż zwiędnie, o 2 protokół.
Wyjmij patelnię z ognia i dodaj fasolę. Fasolę rozgnieść na gładką masę widelcem. Wymieszać z mascarpone.
Umieść patelnię nonstick na średnim ogniu.
Posmaruj każdą stronę tortilli oliwą z oliwek. Gotować tortille w partiach, aż ciepłe, o 30 sekund. Łyżka około 1/4 szklanki nadzienia do każdej tortilli i zwinąć w kształt cygara.
Umieść tortille, szew-side-down, na blasze do pieczenia i posypać Cheddar.
Piec, aż Cheddar topi się i tortille są chrupiące i złote, 25 do 30 protokół. Schłodzić przez 5 minut i podawać z salsą i guacamole.