Tapioka z duszonymi jabłkami i morelami

Tapioka z duszonymi jabłkami i morelami
Tapioka z duszonymi jabłkami i morelami to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 298 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś laskę cynamonu, jedząc jabłka, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Wołowina i morele duszone w czerwonym winie, Kardamon i miód duszone morele z maślanką-rosewater Pa, oraz Jabłka Duszone.

Instrukcje

1
Po namoczeniu tapioki przez noc, odcedzić i umieścić w rondlu z mlekiem, ekstraktem waniliowym i masłem. Doprowadzić do wrzenia, obrócić do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, mieszając w miodzie, agawie lub cukrze, przez kolejne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
TapiokaTapioka
MasłoMasło
AgawaAgawa
MiódMiód
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Potnij magicznie pulchne morele na połówki lub ćwiartki, jeśli chcesz. W innym rondlu umieść wodę, cynamon, sok pomarańczowy, agawę lub miód oraz jabłka i doprowadzaj do wrzenia, nadając mu od czasu do czasu dobre zamieszanie. Gotować na wolnym ogniu przez około 10 do 15 minut, lub aż jabłka będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
MorelaMorela
CynamonCynamon
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
AgawaAgawa
MiódMiód
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Tutaj możesz zrobić jedną z dwóch rzeczy.
4
Podawać duszone owoce tak, jak na tapioce lub włożyć do małego naczynia żaroodpornego z kolejną łyżką masła, wlać jabłka i morele na wierzch i piec w temperaturze 177°/180 ° C przez około 15 minut. Wybór należy do Ciebie, Cilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
TapiokaTapioka
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MasłoMasło
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Przepisy Sophie Dahl. Przedruk za zgodą bardzo lubi żywności: rok w przepisach przez Sophie Dahl, © 201
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
6
Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.Sophie Dahl rozpoczęła karierę jako modelka, ale pisanie zawsze było jej pierwszą miłością. W 2003 roku napisała ilustrowaną nowelę "the Man with the Dancing Eyes", która stała się bestsellerem Times. Następnie ukazała się powieść "Playing with the Grown-Ups", opublikowana ku powszechnemu uwielbieniu przez Bloomsbury w 200
7
Dahl jest redaktorem naczelnym brytyjskiego Vogue ' a. Pisała także m.in. dla us Vogue, Waitrose Food Illustrated magazine, The Observer, The Guardian i The Saturday Times Magazine.Oddana jedząca i gotująca, napisała książkę opisującą jej nieszczęścia z jedzeniem, zmysłowe rozkosze Panny Dahl, wydaną przez Harpera
8
Collins w 2009 roku, co było jej drugim bestsellerem. Po sukcesie Voluptuous Delights, Dahl napisał i przedstawił popularny sześcioczęściowy serial kulinarny BBC2, Delicious Miss Dahl, który był emitowany w wielu krajach na całym świecie.Dahl mieszka w Anglii, gdzie kontynuuje pracę nad dziennikarstwem, fikcją i pieczeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn