Tamales wieprzowe Lupe

Tamales wieprzowe Lupe
Tamales wieprzowe Lupe wymaga z grubsza 6 godzin od początku do końca. Ten przepis służy 72. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 166 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól, bulion wołowy instant, masę;) i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tamales Wieprzowe, Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, oraz Smażone Tamales Wieprzowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić wieprzowinę w 5-do 6-qt. patelnia z 3 qts. woda; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień; dusić, pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie po przekłuciu, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Odcedzić i zapas bulionu; odtłuścić tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
3
Odstawić mięso do ostygnięcia; rozerwać na kawałki, odrzucając tłuszcz. Powrót mięsa na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Tymczasem Odrzuć łodygi i nasiona ze wszystkich suszonych chiles, a następnie dobrze spłucz. Umieścić w 3-do 4-qt. patelnia z 1 qt. wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień,i dusić, mieszając często, aż chiles są miękkie po naciśnięciu, 20 do 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Odcedzić, zastrzegając 2 szklanki płynu. W blenderze, czyste chiles z płynem, aż bardzo gładka; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
W odstępie od 1 do 2 qt. patelnia na średnim ogniu, gotować mąkę, mieszając, aż do głębokiej opalenizny, 5 do 6 minut; wlać do miski. Gdy wieprzowina jest gotowana, 1/2 szklanki bulionu wymieszać z mąką; zeskrobać na patelnię z mięsem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
W blenderze wirować czosnek, nasiona kolendry, oregano, kminek i 1 1/2 szklanki zarezerwowanego bulionu, aż przyprawy są bardzo drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Wlać przez sitko o drobnych oczkach do patelni z mięsem, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej płynu. Odrzuć przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Do mięsa dodać 1 1/2 szklanki chile pure, pomidora, cebulę, paprykę, 1/4 szklanki smalcu, bulion i sól czosnkową. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, mieszając. Gotować, często mieszając, przez 10 minut, aby zmiksować smaki. Wymieszać z kolendry i zielonej cebuli. Widelcem rozbij kawałki mięsa na strzępy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Anaheim PepperAnaheim Pepper
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
4 Do 6 Bułek Do Hamburgerów, Podzielonych, Opcjonalnie4 Do 6 Bułek Do Hamburgerów, Podzielonych, Opcjonalnie
Groszek Goya®Groszek Goya®
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
SmalecSmalec
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
10
Przygotuj masę: w dużej misce rozbij masę rękami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Dodać proszek do pieczenia i sól; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Plus 2 łyżeczki Zimnego Masła, Podzielone2 łyżki Plus 2 łyżeczki Zimnego Masła, Podzielone
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
12
Podgrzać pozostałe 2 3/4 szklanki smalcu w 2-do 3-qt. patelnia na średnim ogniu, aż się stopi; odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby dotknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SmalecSmalec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Wlać do masy, dodać pozostałe Chile czyste, i wymieszać rękami lub ciężką łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
14
Masę energicznie wymieszać łyżką (lub ubić po połowie w mikserze stojącym), aż będzie bardzo gładka i nie pozostaną żadne grudki masy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
15
Ziemniaki obrać i pokroić w 48 patyczków, każdy po 4-5 cali. długie i 1/4 do 1/3 cala. grube (zachowaj resztki do innych zastosowań). Umieścić patyki w 3-do 4-qt. patelnia z wodą do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, do miękkości-chrupiące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
16
Odcedzić i odstawić.
17
Oddziel kukurydzę i wyrzuć jedwabie. Wybierz 5 1/2 tuzina dużych łusek zewnętrznych (od 5 do 6 cali. szeroki w środku i 7 do 8 w. długie; przyciąć większe łuski do tego rozmiaru). Namoczyć łuski w zlewie z gorącą wodą do przykrycia, aż będą giętkie, około 20 minut. Spłukać, usuwając wszelkie zanieczyszczenia; odcedzić i włożyć do dużej miski. Rozdarcie około 12 łusek na długie, cienkie paski. (Jeśli montaż trwa dłużej niż kilka godzin i łuski wysychają, na krótko resoak.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
18
Złóż tamales: na dużej powierzchni roboczej ułóż masę i całe łuski na jednym końcu, a następnie nadzienia (mięso, ziemniaki, oliwki i jalapeos) i paski łuski, pozostawiając trochę miejsca na drugim końcu do wiązania i układania tamales.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
TamalesTamales
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
19
Dla każdego tamale połóż łuskę dość płaską z gładką stroną do góry. Łyżka 1/4 szklanki masy w środku. Przytrzymaj łuskę jedną ręką; za pomocą szybkich ruchów tyłu łyżki do zupy lub małej szpatułki, równomiernie rozłóż połowę masy od środka do jednej długiej krawędzi (pozostaw 1-in. obramowanie gołe na krawędzi łuski). Powtórz na drugiej połowie łuski, ponownie pozostawiając 1-in. granica Naga na krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
20
Rozprowadzić 2 do 3 łyżek. nadzienie mięsne w zespole 1 w. z jednej długiej krawędzi masy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
21
Umieść kawałek ziemniaka, 2 oliwki i kawałek jalapeo na mięsie. Złożyć długą krawędź łuski najbliżej nadzienia nad nimi, a następnie zwinąć ciasno. Jeśli łuska nie do końca spełnia, aby dołączyć nadzienie, plaster z kawałkiem innej łuski. Używając pasków łuski, związać tamale tak mocno, jak to możliwe na obu końcach, a następnie po prostu trzymać w środku. (W razie potrzeby połącz dwa paski, aby utworzyć dłuższy krawat.) Powtórz, aby Pozostałe tamales.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
22
Aby parować 2 tuziny tamales, Ustaw stojak na wspornikach co najmniej 1 1/2 cala. powyżej dna od 8 do 10 qt. trawka. Napełnij garnek 1 w. zarezerwowany bulion wieprzowy lub woda. Ułóż pierwszą warstwę tamales w jednym kierunku na stojaku; zmień kierunek tamales 90 z każdą dodatkową warstwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WieprzowyBulion Wieprzowy
TamalesTamales
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
23
Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie gotować na wolnym ogniu, aż masa nie przykleja się już do łusek, 1 do 1 1/4 godziny, od czasu do czasu dodając wrzącą wodę, aby utrzymać poziom cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
24
Podawać z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia

Składniki

2warzywo (np. szpinak)2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone2Spód: okruszki z herbatników grahambłyskawiczny bulion wołowybłyskawiczny bulion wołowy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekażda posiekana zielona papryka i posiekane nasiona Anaheim chileskażda posiekana zielona papryka i posiekane nasiona Anaheim chiles43papryka habanerosuszone pasilla chilessuszone pasilla chiles85papryka habanerosuszone chiles California lub New Mexico (patrz krótkie wskazówki poniżej)suszone chiles California lub New Mexico (patrz krótkie wskazówki poniżej)2warzywo (np. szpinak)każde nasiona kolendry i suszone oreganokażde nasiona kolendry i suszone oregano1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka2largesząbki czosnkuząbki czosnku2warzywo (np. szpinak)4 do 6 bułek do hamburgerów, podzielonych, opcjonalnie4 do 6 bułek do hamburgerów, podzielonych, opcjonalnie1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekażda posiekana gałązka kolendry i pokrojona w plasterki zielona cebulakażda posiekana gałązka kolendry i pokrojona w plasterki zielona cebula397papryka habaneropuszki) krojone marynowane chiles jalapeño, odsączonepuszki) krojone marynowane chiles jalapeño, odsączone2kilogramyświeża masa (masa fresca, ciasto wykonane z mielonych suszonych ziaren kukurydzy i bez smalcu lub soli); lub 8 szklanek odwodnionej masy (sprzedawanej również jako mąka kukurydziana, masa harina lub mieszanka masy kukurydzianej instant), wymieszane do uzyskania gładkości z 5 1/4 szklanki ciepłej wodyświeża masa (masa fresca, ciasto wykonane z mielonych suszonych ziaren kukurydzy i bez smalcu lub soli); lub 8 szklanek odwodnionej masy (sprzedawanej również jako mąka kukurydziana, masa harina lub mieszanka masy kukurydzianej instant), wymieszane do uzyskania gładkości z 5 1/4 szklanki ciepłej wody1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekażdy posiekany pomidor i cebulakażdy posiekany pomidor i cebula283papryka habanerosłoik pimiento-oliwki zielone nadziewane, odsączonesłoik pimiento-oliwki zielone nadziewane, odsączone2kilogramyłopatka wieprzowa bez kości (Tyłek), większość tłuszczu przyciętałopatka wieprzowa bez kości (Tyłek), większość tłuszczu przycięta680papryka habaneroziemniaki russetziemniaki russet72trochę posiekanej cukiniiSalsa, kupiona w sklepie lub domowaSalsa, kupiona w sklepie lub domowa2Spód: okruszki z herbatników graham1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala340papryka habanerosuszone kukurydze (patrz krótkie wskazówki poniżej)suszone kukurydze (patrz krótkie wskazówki poniżej)605papryka habanerofiliżanki świeżego smalcu, podzielonefiliżanki świeżego smalcu, podzielone

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest WindRacer Russian River Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
WindRacer Russian River Pinot Noir
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje72
Ocena Zdrowia22
Magazyn