Tamales Kubański

Tamales Kubański
Ten przepis służy 45 i kosztuje 16 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 47 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz bazę sosu sofrito, masło, 1/4 szklanki Kraft pikantny włoski sos i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales), oraz Tamales kolumbijski (Tamales Colombianos de mi Mamá) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Łuski kukurydzy moczyć w gorącej wodzie 30 min., umieszczając talerz na górze łusek, aby je zważyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
W międzyczasie zmiksować kukurydzę w blenderze aż do puree; wlać do dużej miski. Stopniowo wymieszać masę harina, masło i wystarczającą ilość wody, aby utworzyć sztywne ciasto, mieszając, aż mieszanina zostanie dobrze wymieszana; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mieszanka Masy Kukurydzianej)(mieszanka Masy Kukurydzianej)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Opatrunek ciepła i sos sofrito na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodać paprykę; gotować i mieszać 3 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
5
Dodać mięso; gotować i mieszać 5 min. albo dopóki mięso nie zostanie zrobione. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Umieść 1 łuskę kukurydzy na desce do krojenia ze spiczastym końcem skierowanym do ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
7
Umieść kolejną łuskę kukurydzy na górze, ze spiczastym końcem skierowanym do ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
8
Rozłóż 1/4 szklanki masy ciasta w środku łuski; góra z 2 łyżkami. mieszanka mięsna. Delikatnie wcisnąć mięso do masy ciasta. Złóż łuski kukurydzy nad nadzieniem, całkowicie obejmując nadzienie; związać paskami niektórych pozostałych łusek kukurydzy, aby je zabezpieczyć. Powtórz, aby zrobić 10 tamales.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Dodaj 2 szklanki wody, kminek i czosnek do dużego garnka tamalera. Dolna linia kosza tamalera z pozostałymi łuskami kukurydzy; dodaj tamales.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
TamalesTamales
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Umieścić w garnku tamalera; przykryć pokrywką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Doprowadzić wodę do wrzenia; dostosować ciepło do utrzymania delikatnego wrzenia. Pary 1 godzinę lub aż tamales oderwać od łuski kukurydzy, dodając więcej wody do garnka, gdy jest to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
TamalesTamales
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
12
Usuń tamales z tamalera; lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje45
Ocena Zdrowia0
Magazyn