Tamales Kubański
Ten przepis służy 45 i kosztuje 16 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 47 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz bazę sosu sofrito, masło, 1/4 szklanki Kraft pikantny włoski sos i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales), oraz Tamales kolumbijski (Tamales Colombianos de mi Mamá) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łuski kukurydzy moczyć w gorącej wodzie 30 min., umieszczając talerz na górze łusek, aby je zważyć.
W międzyczasie zmiksować kukurydzę w blenderze aż do puree; wlać do dużej miski. Stopniowo wymieszać masę harina, masło i wystarczającą ilość wody, aby utworzyć sztywne ciasto, mieszając, aż mieszanina zostanie dobrze wymieszana; odstawić.
Opatrunek ciepła i sos sofrito na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać paprykę; gotować i mieszać 3 min.
Dodać mięso; gotować i mieszać 5 min. albo dopóki mięso nie zostanie zrobione. Super.
Umieść 1 łuskę kukurydzy na desce do krojenia ze spiczastym końcem skierowanym do ciebie.
Umieść kolejną łuskę kukurydzy na górze, ze spiczastym końcem skierowanym do ciebie.
Rozłóż 1/4 szklanki masy ciasta w środku łuski; góra z 2 łyżkami. mieszanka mięsna. Delikatnie wcisnąć mięso do masy ciasta. Złóż łuski kukurydzy nad nadzieniem, całkowicie obejmując nadzienie; związać paskami niektórych pozostałych łusek kukurydzy, aby je zabezpieczyć. Powtórz, aby zrobić 10 tamales.
Dodaj 2 szklanki wody, kminek i czosnek do dużego garnka tamalera. Dolna linia kosza tamalera z pozostałymi łuskami kukurydzy; dodaj tamales.
Umieścić w garnku tamalera; przykryć pokrywką.
Doprowadzić wodę do wrzenia; dostosować ciepło do utrzymania delikatnego wrzenia. Pary 1 godzinę lub aż tamales oderwać od łuski kukurydzy, dodając więcej wody do garnka, gdy jest to konieczne.
Usuń tamales z tamalera; lekko ostudzić.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 58 dolarów za butelkę.
![Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir]()
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.