Talamee
Talamee może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 711 kalorii, 20g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz aktywne drożdże, olej roślinny, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest dobre. Podobne przepisy obejmują .
Instrukcje
Cukier rozpuścić w około 1 szklance wody.
Drożdże posypać wierzchem.
Odstawić na około 10 minut, aż się spieni.
W dużej misce, wymieszać mieszaninę drożdży, wody, oleju i około połowy mąki, aż dobrze wymieszane. Stopniowo mieszaj resztę mąki, aż ciasto będzie wystarczająco sztywne, aby wyjąć z miski. Zagniatać na mące, aż będzie gładka i elastyczna, około 10 minut.
Ciasto umieścić w wysmarowanej misce i przykryć ściereczką. pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż do podwojenia rozmiaru. To zajmie od 1 do 2 godzin.
Podziel ciasto na sekcje o wielkości grejpfruta. Uformować w gładkie kulki, przykryć ściereczką i odstawić na około 30 minut.
Na lekko posypanej mąką powierzchni spłaszczyć każdą kulkę do grubości 1/2 cala, naciskając palcami. Koła powinny mieć około 8 cali średnicy.
Umieścić na naoliwionej blasze do pieczenia.
Pozostaw na około 10 minut, lub podczas podgrzewania piekarnika .
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Piec rundy, aż góra jest lekko rumiane, 10 do 12 protokół.
Wyjąć z piekarnika i posmarować roztopionym masłem. Powtórz z pozostałym chlebem.