Tajwański Ryż Z Indykiem (Resztki Mile Widziane)
Tajwański ryż z indyka (resztki mile widziane) jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 543 kalorie, 34g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Mieszanka szalotki, sos sojowy, kawałki indyka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tajwański makaron z sosem mięsnym (tajwańskie Spaghetti), Tajwański Makaron Ryżowy Smażony Na Patelni, oraz Tajwański Sos Mięsny Z Ryżem (Lu Rou Fan).
Instrukcje
Natrzeć indyka 1/4 łyżeczki soli i białego pieprzu. Wybierz duży garnek z pokrywką, na przykład holenderski piekarnik, i umieść w nim stojak na parowiec. Napełnij garnek 2 szklankami wody.
Umieść indyka na naczyniu, które mieści się wewnątrz garnka i siedzi na szczycie stojaka na parowiec. (W celu zaoszczędzenia kapieli z indyka, indyka nie należy umieszczać bezpośrednio na stojaku z otworami.) Doprowadzić wodę do wrzenia, następnie zmniejszyć do gotować i przykryć garnek. Paruj indyka, aż jego temperatura wewnętrzna w pobliżu kości osiągnie 180 stopni, około 30 minut.
Ochłoń. Zastrzegamy soki i kapiele.
Gdy mięso indyka ostygnie, wyciągnij mięso na kawałki wielkości kęsa ręcznie i odrzuć kości i skórę.
Rozgrzać olej roślinny w małym garnku na średnim ogniu do połysku.
Dodać pokrojone szalotki i gotować, mieszając, aż złoty kolor, o 3 protokół.
Przenieść natychmiast na papierowy talerz wyłożony ręcznikiem. Zaparkuj olej do gotowania.
Połącz olej do gotowania szalotki z 1/2 szklanki zastrzeżonych soków i kapieli z gotowanego na parze indyka.
Dodaj wodę, cukier, sos sojowy, pieprz syczuański, a pozostałe 1/4 łyżeczki soli i białego pieprzu.
Dodaj połowę smażonej szalotki, oszczędzając resztę do dekoracji.
Mieszankę ubić na średnim ogniu, aby rozpuścić cukier. Doprowadzić do delikatnego wrzenia i gotować na wolnym ogniu, odkryte do zmniejszenia o połowę, o 30 protokół. Odcedzić sos i wyrzucić substancje stałe.
Aby służyć, miskę ryżu do poszczególnych misek i top z kopcem rozdrobnionego mięsa indyka. Łyżka sos na każdej misce. Wykończenie ze smażonymi szalotkami i kolendrą do dekoracji.