Tajwański Ryż Z Indykiem (Resztki Mile Widziane)

Tajwański Ryż Z Indykiem (Resztki Mile Widziane)
Tajwański ryż z indyka (resztki mile widziane) jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 543 kalorie, 34g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Mieszanka szalotki, sos sojowy, kawałki indyka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tajwański makaron z sosem mięsnym (tajwańskie Spaghetti), Tajwański Makaron Ryżowy Smażony Na Patelni, oraz Tajwański Sos Mięsny Z Ryżem (Lu Rou Fan).

Instrukcje

1
Natrzeć indyka 1/4 łyżeczki soli i białego pieprzu. Wybierz duży garnek z pokrywką, na przykład holenderski piekarnik, i umieść w nim stojak na parowiec. Napełnij garnek 2 szklankami wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Umieść indyka na naczyniu, które mieści się wewnątrz garnka i siedzi na szczycie stojaka na parowiec. (W celu zaoszczędzenia kapieli z indyka, indyka nie należy umieszczać bezpośrednio na stojaku z otworami.) Doprowadzić wodę do wrzenia, następnie zmniejszyć do gotować i przykryć garnek. Paruj indyka, aż jego temperatura wewnętrzna w pobliżu kości osiągnie 180 stopni, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Ochłoń. Zastrzegamy soki i kapiele.
4
Gdy mięso indyka ostygnie, wyciągnij mięso na kawałki wielkości kęsa ręcznie i odrzuć kości i skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soki Z Patelni Do Pieczenia IndykaSoki Z Patelni Do Pieczenia Indyka
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
5
Rozgrzać olej roślinny w małym garnku na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodać pokrojone szalotki i gotować, mieszając, aż złoty kolor, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
7
Przenieść natychmiast na papierowy talerz wyłożony ręcznikiem. Zaparkuj olej do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
8
Połącz olej do gotowania szalotki z 1/2 szklanki zastrzeżonych soków i kapieli z gotowanego na parze indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
9
Dodaj wodę, cukier, sos sojowy, pieprz syczuański, a pozostałe 1/4 łyżeczki soli i białego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
10
Dodaj połowę smażonej szalotki, oszczędzając resztę do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
11
Mieszankę ubić na średnim ogniu, aby rozpuścić cukier. Doprowadzić do delikatnego wrzenia i gotować na wolnym ogniu, odkryte do zmniejszenia o połowę, o 30 protokół. Odcedzić sos i wyrzucić substancje stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
12
Aby służyć, miskę ryżu do poszczególnych misek i top z kopcem rozdrobnionego mięsa indyka. Łyżka sos na każdej misce. Wykończenie ze smażonymi szalotkami i kolendrą do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soki Z Patelni Do Pieczenia IndykaSoki Z Patelni Do Pieczenia Indyka
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn