Tajskie pieczone pierogi Chili z łososiem w rosole z trawy cytrynowej

Tajskie pieczone pierogi Chili z łososiem w rosole z trawy cytrynowej
Tajskie pieczone pierogi Chili z łososiem w bulionie z trawy cytrynowej może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 6,35 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 675 kalorii. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Niewiele osób lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz liście limonki kaffir, zieloną cebulę, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć kremu kokosowego, można śledzić to danie główne z Tarta Z Kremem Kokosowym jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Thai Sweet Chili łosoś i pieczona czerwona papryka Quesadillas, Tajska Kokosowa Zupa Z Trawy Cytrynowej, oraz Easy Thai Coconut Lemongrass Ramen.

Instrukcje

1
Aby pierogi: w małej misce wymieszać śmietanę kokosową, prażoną pastę chile, sól, cukier i pieprz. W robocie kuchennym dodać mieloną trawę cytrynową, zieloną cebulę i łososia; przetworzyć na szorstką pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
Pasta ChiliPasta Chili
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Eliksir GEliksir G
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Umieść 1 czubatą łyżeczkę nadzienia na środku opakowania. Zwilżyć brzegi opakowania wodą. Złóż na pół, aby zamknąć wypełnienie, tworząc pół koła. Szczypta krawędzie razem do uszczelnienia. Ułóż pierogi na blasze wyłożonej papierem woskowym; przykryj ręcznikiem. Powtórz z pozostałym nadzieniem i owijkami. (może zamrozić je w tym momencie). aby bulion: Colmbine mleko kokosowe, bulion z kurczaka, galangal, trawa cytrynowa i zielone chili w garnku zapasów. jBring do wrzenia, zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu przez 15-20 minut. Nie kontynuuj gotowania na wolnym ogniu, bo trawa cytrynowa straci swój smak. Odcedzić bulion do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Eliksir GEliksir G
GalangalGalangal
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
2
Dodać sos rybny, liście limonki i grzyby; dusić razem przez 3-5 minut. Gotowy do podania, wymieszać z limonką juice.To ugotować pierogi i
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LimonkiLiście Limonki
Sos RybnySos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
3
Podawać: w dużym garnku, doprowadzić 2 ćwiartki wody do wrzenia toczenia. Świeże lub mrożone pierogi wrzucić do wrzącej wody. Gdy woda wróci do wrzenia, łyżką szczelinową wyjmij pierogi, które opadają na wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Przelać 6 pierogów do każdej z nich do miski zupy (najlepiej płaska miska). Chochla około 1 szklanki gorącego bulionu do każdej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Dekoruj czerwonymi Chilli, kolendrą i chrupiącymi płatkami szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia50
Magazyn